PSGs stjernegalleri glitret

PGSs to milliardmann Neymar har scoret sitt første mesterligamål for klubben. Skotske Celtic fikk unngjelde med 5-0. Foto: Scott Heppell / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Paris Saint-Germains rekordsigneringer Neymar og Kylian Mbappé storspilte da Celtic ble slått 5-0 på eget gress i mesterligaåpningen tirsdag.

De to rekordsigneringene skal ha en samlet prislapp på rundt 3,7 milliarder kroner. Mbappe er riktignok kun utlånt til PSG fra Monaco denne sesongen, men klubbene skal være enige om en overgangssum neste sommer på rundt 1,5 milliarder kroner.

Tirsdag sendte Neymar hardtsatsende PSG i ledelsen etter 19 minutters spill. Mbappe økte til 2-0 etter 35 minutter, mens tredjemann i spissrekka, Edinson Cavani, fikk sette inn 3-0 på straffespark fem minutter før sidebytte. Dermed tegnet hele spisstrioen seg i målprotokollen.

Tangerte tenåringsrekorden

Neymar viste styrke da han brøytet seg plass foran en Celtic-forsvarer før han banket ballen i mål. 2-0 kom da samme mann vant en duell inne i feltet og serverte ballen ut til Mbappe som fikk det enkelt med å score.

Det var 18-åringens sjuende mesterligamål i karrieren. Dermed tangerte han nederlandske Patrick Kluivert, som inntil tirsdag hadde mesterligarekorden i antall scoringer gjort av en tenåring.

Celtic hadde også en stor mulighet før pause, men Leigh Griffiths gode frispark ble slått over av PSG-keeper Alphonse Aréola.

Etter den forrykende 1. omgang slo PSG en del av på tempoet etter sidebytte. 4-0-målet kom da svenske Mikael Lustig satte et innlegg fra Julian Draxler i eget nett etter 83 minutter.

Cavani fastsatte så sluttresultatet med å gjøre 5-0 på en heading fem minutter før slutt.

– Vi må bare berømme dem. De er virkelig et spesielt lag og de kan helt sikkert vinne hele mesterligaen, sa Celtic-manager Brendan Rodgers om PSG-laget.

– I annen omgang kom vi litt bedre med. Vi var mer aggressive og dermed fikk muligheten for å skape en del sjanser, sa Rodgers.

Tidlig rødt for Anderlecht

I den andre kampen i gruppe B var Bayern München kjempefavoritter mot belgiske Anderlecht, og den tyske storklubben kom raskt foran.

Før det var gått elleve minutter av kampen hadde Anderlecht-spiller Sven Kums på klønete vis dratt ned Robert Lewandowski innenfor egen 16-meter. Polakken satte selv straffen sikkert i mål, mens Kums fikk marsjordre etter å ha protestert på avgjørelsen.

Spanske Thiago Alcántara økte Bayerns ldele til 2-0 etter 65 minutter, før Joshua Kimmich fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Dermed ga mannskapet til Bayern München-trener Carlo Ancelotti et lite svar på den kritikken laget har fått i det siste.