Bendtner åpnet ballet i effektiv Rosenborg-seier

Rosenborgs Nicklas Bendtner (t.v.) og Samuel Adegbenro ordnet 2-0-seier mot Strømsgodset. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nicklas Bendtner og Samuel Adegbenro scoret målene da serieleder Rosenborg benyttet sjansene de fikk og slo Strømsgodset 2-0 i Eliteserien søndag.

Bendtner steg til værs på en innsvinger fra Birger Meling etter 61 minutter og var nådeløs da han fikk gå opp alene. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen var på ballen, men headingen var for hard til å gjøre noe med. Kun åtte minutter senere fikk Samuel Adegbenro stå alene på en ny corner, og nysigneringen ordnet 2-0-seier.

– Dette var viktig! Det gikk smått med oss før pause, men i 2. omgang synes jeg innsatsen var bedre og vi kunne fort ha vunnet med både tre og fire mål. Det er deilig å vinne også når det er ventet av oss, sa Bendtner til Eurosport.

Målet var Bendtners tiende i serien.

– Jeg skulle gjerne ha coret flere, men jeg er glad for å være på et lag som kjemper om seriemesterskapet og som er i europaligaen, sa dansken.

Rosenborg skapte ikke mye før ledelsesmålet, men slo tilbake etter 0-1-tapet mot Haugesund før landslagspausen og svarte på seirene til de nærmeste konkurrentene på tabellen.

Strømsgodset faller på sin side til 10.-plass på tabellen med 26 poeng. Fire poeng skiller ned til Kristiansund på kvalifiseringsplass.

Sjanserikt

Rosenborg åpnet kampen på Marienlyst med en kjempesjanse signert Mike Jensen etter fire minutter. Milan Jevtovic tvang Bugge Pettersen til å slå en svak klarering, og Jensen fikk tid til å sikte. Dansken løftet over keeperen, men Mounir Hamoud ryddet opp på streken.

RBK holdt ballen i laget videre i omgangen, men det var Strømsgodset som skapte de aller største sjansene. Eirik Ulland Andersen hadde flere av dem, og kantspilleren tvang fram en kjemperedning fra André Hansen etter både 18 og 28 minutter.

Tokmac Nguen var hele alene gjennom sju minutter etter Ulland Andersens andre sjanse, men kantspilleren klarte ikke få kontroll på ballen og Hansen fikk ryddet opp.

Pontus Engblom meldte seg på for hjemmelaget etter pause, og fikk avsluttet etter flott forarbeid av Kristoffer Tokstad, men denne gangen var det Tore Reginussen som hindret scoring.

To cornermål

Strømsgodset ble tvunget til å gjøre unna alle sine tre bytter før andre omgang, og kanskje var det som gjorde at RBK fikk muligheten til å score to mål på corner.

Først headet Bendtner kontant inn 1-0-målet, før Adegbenro fikk stå alene og ordne 2-0.

– En jevn kamp, og det er fantastisk at vi fikk med oss tre poeng. Dette var viktig for oss, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

– Vi sprudlet ikke, men det ble bedre etter pause. Da scoret vi også to mål, og jeg synes at vi spilte bra, sa Ingebrigtsen.

Landslagsstopper Jørgen Skjelvik høstet ros etter foregående landslagssamling, men etter 74 minutter var han ikke langt unna å score selvmål. Forsvareren hadde ikke kontroll på en klarering, men heldigvis for trønderne landet ballen på nettaket.

Strømsgodset prøvde febrilsk å komme tilbake i kampen, men RBK er ikke serieleder uten grunn. Kåre Ingebrigtsens menn vant 2-0 og er et skritt nærmere et nytt seriegull.