Liverpool-fans gir tommelen opp for ståtribuner

Liverpool-tilhengere går inn for gjeninnføring av ståplassområder på tribunene, noe som ble avskaffet etter Hillsborough-tragedien i 1989. Her snakker manager Jürgen Klopp til spillerne under en treningskamp i Berlin nylig. Foto: Sören Stache, AP / NTB scanpix
Liverpool-tilhengere går inn for gjeninnføring av ståplassområder på tribunene, noe som ble avskaffet etter Hillsborough-tragedien i 1989. Her snakker manager Jürgen Klopp til spillerne under en treningskamp i Berlin nylig. Foto: Sören Stache, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Engelske fotballfans som ønsker å få tilbake ståtribuner har grunn til optimisme. En stor gruppe Liverpool-supportere har sagt ja til forslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støtten fra Liverpool-fansen er svært viktig på grunn av Hillsborough-tragedien. 96 Liverpool-fans mistet livet i trengselen som oppsto på Hillsborough i Sheffield i forbindelse med FA-cupsemifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest i 1989.

Mandag ble det klart at medlemmer i den uavhengige Liverpool-supportergruppen Spirit of Shankly (SoS) med overveldende flertall stemte ja til såkalt "rail seating". Disse setene kan vippes ned eller være låst i oppreist stilling, med sikkerhetsbarrierer som skiller hver rad.

Det ble avgitt nesten 18.000 stemmer, og 88 prosent av de avgitte stemmene var for denne formen for "trygge ståplasser".

Klubbene i de to øverste divisjonene i England har kun hatt lov til å bruke sitteplasser som følge av anbefalinger i Taylor-rapporten (1990) etter Hillsborough-tragedien.

Forrige uke fikk Shrewsbury på nivå tre sikkerhetsgodkjenning til å innføre et "trygt ståplassområde" på om lag 500 plasser, og Premier League har skrevet til sine klubber og spurt om de er interessert i å delta i et prøveprosjekt med tanke på å gjeninnføre ståplassområder.

Skotske Celtic installerte forrige sesong 2600 "rail seats" på sin hjemmearena i Glasgow, et forsøk som regnes som vellykket.

Personvernpolicy