Norway Cup åpnet lørdag – nordkoreansk lag deltar

Jentelaget fra Nord-Korea deltar under åpningsparaden til Norway Cup 2017 på Ekebergsletta i Oslo lørdag kveld.
Jentelaget fra Nord-Korea deltar under åpningsparaden til Norway Cup 2017 på Ekebergsletta i Oslo lørdag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Et jentelag fra fotballakademiet i Pyongyang deltar i årets Norway Cup, som startet på Ekebergsletta i Oslo lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens største fotballturnering startet lørdag med en åpningsparade på Ekebergsletta i Oslo. Med i paraden var også jentelaget fra Nord-Korea, som deltar i årets cup.

Jentelaget med 14-åringer ankom Gardermoen fredag, ifølge NRK. Søndag morgen spiller de sin første kamp, mot jentelaget til Oslo-kubben Lille Tøyen.

– Jeg er veldig takknemlig for at vi kan komme hit. Det betyr veldig mye for de unge. Jeg håper at dette kan være med på å styrke samarbeidet til Norge, sa treneren til det nordkoreanske laget til NRK fredag.

Det nordkoreanske laget ble invitert til fotballturneringen på oppfordring av Lasse Evensen, som har vært i Nord-Korea for å lage en dokumentarfilm om Jørn Andersen som er trener for det nordkoreanske herrelaget.

Når Norway Cup sparkes i gang med cirka 30.000 fotballspillere lørdag, er det med flere sikkerhetstiltak enn tidligere. Blant annet er det iverksatt en del tiltak for å forsøke å hindre at kjøretøyer kommer inn på arrangementets område.

Bevæpnet politi vil også være til stede under fotballturneringa. Det har det kun vært én gang tidligere, i 2014.

Personvernpolicy