Meny

Fotballfamilien sørger over Tiotés bortgang

Cheick Tioté døde mandag. Foto: Scott Heppell / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Newcastle-manager Steve McClaren hevder avdøde Cheick Tioté er den tøffeste spillere han noen gang har sett – med fotballens vakreste smil.

Ivorianske Tioté døde mandag etter å ha kollapset på trening med sin kinesiske arbeidsgiver Beijing Enterprises. 30-åringen ble hentet til kinesisk fotball fra Newcastle så sent som i februar.

Etter meldingen om Tiotés død har hyllestene stått i kø fra venner og kolleger i fotballfamilien. Tidligere Newcastle-manager Steve McClaren er blant dem som kjente midtbanespilleren svært godt.

– Da jeg var i Newcastle, visste jeg at verden var i orden hvis Papiss Cissé og Cheick smilte. Han var en type spiller som alle managere ønsker på laget sitt, sier han til BBC.

McClaren lærte Tioté å kjenne allerede da han hadde manageransvaret i nederlandske Twente.

– Jeg møtte ham første gangen da han var ung spiller i Twente. Han var den tøffeste spilleren jeg noen gang hadde sett, sier managerveteranen.

– Han ville vinne hver eneste ball og hver eneste takling. Han var en vinner, tilføyer McClaren.

Tilstedeværelse

Tioté spilte 150 kamper for Newcastle. Den mest minnerike opplevelsen var trolig 4-4-scoringen mot Arsenal i 2011, i en kamp der Newcastle hadde ligget under 0-4.

– Fra det øyeblikket jeg kom til Newcastle hadde Cheick en fantastisk tilstedeværelse i garderoben, og jeg trodde ofte ikke det jeg så av ham på banen. Jeg elsket ham. Han var alt du ønsket deg av en Newcastle-spiller, sier tidligere Newcastle-manager Alan Pardew til storavisen Independent.

Tiotés landsmann Gervinho, som også spiller i kinesisk fotball, beskriver den avdøde midtbanespilleren som en «kriger» og «mester».

– La sjelen din hvile i fred, skriver han på Twitter.

– Hvil i fred, Cheick Tioté. Min familie ber for din familie, skriver den brasilianske stjernen Oscar.

Også han har nå tilhold i kinesisk fotball.

Newcastle-sorg

Dagens Newcastle-manager Rafael Benítez mottok også mandagens dødsbudskap med sjokk.

– Det er med stor sorg jeg har fått vite om Cheicks død. I all den tid jeg har kjent ham, har han vært profesjonell og dedikert. En stor mann. Våre hjerter er hos familien og vennene hans i denne tiden, sier spanjolen.

Newcastle-kaptein Jamaal Lascelles minnes også sin tidligere lagkaptein.

– Ord kan ikke beskrive hvor trist jeg er over å høre om Cheicks bortgang. Jeg har snakket med resten av laget, og vi kan bare ikke tro det. Tankene våre er med familien, sier han.

Populært