Hull, Middlesbrough og Sunderland får 1,1 milliarder hver etter nedrykk

Chelsea-manager Antonio Conte svømmer i TV-penger. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix
Chelsea-manager Antonio Conte svømmer i TV-penger. Foto: Matt Dunham, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pengene flommer inn over Premier League. Gullvinner Chelsea er sikret 1,65 milliarder kroner. Hull, Middlesbrough og Sunderland skor seg godt tross nedtur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre får alle utbetalt cirka 1,1 milliarder kroner hver – etter at de nå forsvinner til mesterskapsserien.

Det er salget av TV-rettigheter som i hovedsak skaper pengeflommen. For perioden 2016–19 (tre sesonger) drar Premier League inn nesten 95 milliarder kroner bare på det området. Det var en økning på 71 prosent fra den forrige like lange TV-avtalen.

Alle PL-klubber er sikret 970 millioner kroner hver per sesong. På toppen av dette kommer plasseringsbonus og betaling for hver gang klubben vises på TV.

Ligavinner Chelsea stikker av med hele 1,65 milliarder kroner fra Premier League. I tillegg kommer klubbens egne inntektskilder (billettsalg, salg av drakter og annet).

Premier League er verdens desidert mest populære fotballserie, og det er ventet at neste TV-avtale vil gi inntekter på langt over 100 milliarder kroner.

Men det koster å være kar også. Avisen Daily Mail melder at gjennomsnittslønnen for en spiller i Premier League nå er oppe i 493.000 – i uka.

De best betalte spillerne drar inn hele 3,3 millioner i ukelønn.

Dårligst betalt hos de fem største Premier League-klubbene skal være Liverpools tredjekeeper Alex Manninger (39). Han har en ukelønn på skarve 55.000 kroner. Det gir en sesonginntekt på vel 2,6 millioner.

Personvernpolicy