Infantino: – FIFA er omgitt av falske nyheter

Gianni Infantino mener at FIFAs navn blir svertet av falske nyheter.
Gianni Infantino mener at FIFAs navn blir svertet av falske nyheter. Foto: Dieu Nalio Chery / AP

FIFA-president Gianni Infantino holdt en lidenskapelig tale til forbundskongressen i Bahrain der han hevdet at FIFA svertes av «fake news».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Infantino ble i fjor valgt som FIFA-president etter en skandaleperiode for Det internasjonale fotballforbundet. I torsdagens tale hevdet han at korrupsjon i FIFA aldri vil skje igjen.

– Sannheten er ikke nødvendigvis sannhet, men det folk tror er sant. Falske nyheter, alternative fakta, disse begrepene eksisterte ikke for bare en stund siden. Nå er de blitt moteord, sa Infantino og fortsatte:

– Det sirkulerer mange falske nyheter og alternative fakta om FIFA. FIFA-kritikk er blitt en nasjonalidrett, særlig i enkelte land.

– FIFA har endret seg nå. Dette er det nye FIFA, med nye mennesker, og vi handler gjennom fakta, ikke ord, tordnet Infantino i en tale der han vekslet mellom engelsk, fransk, tysk og spansk.

«Nunca mas» – aldri igjen – utbrøt han med referanse til korrupsjonen som herjet FIFA i 2015. Og til slutt ba han de som ønsker å bli rike gjennom fotballen om å forlate idretten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden