Borbely: – Flere hundre FIFA-etterforskninger pågår fortsatt

FIFA-president Gianni Infantino vllle ikke ha Cornley Borbely med videre i sitt etiske råd. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix
FIFA-president Gianni Infantino vllle ikke ha Cornley Borbely med videre i sitt etiske råd. Foto: Dieu Nalio Chery / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vrakede FIFA-rådsmedlemmet Cornel Borbely sier at flere hundre saker fortsatt etterforskes av forbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Borbely og Hans-Joachim Eckert ble tirsdag byttet ut som ledere av FIFAs etiske råd mot sin vilje. De to har vært sentrale i arbeidet med å gjenreise Det internasjonale fotballforbundets (FIFAs) integritet, og de hevder at beslutningen om å bytte dem ut vil føre til forsinkelse av mange pågående etterforskninger og vanskeliggjøre oppfølgingen av nye brudd på det etiske regelverket.

– Det blir ingen overgangsperiode for det nye ledelsen i det etiske rådet. Flere hundre saker er uavklart. Vi har mange pågående etterforskninger, sier Borbely onsdag.

Borbely har ledet det utredende kammeret av komiteen, Eckert det dømmende kammeret. De har sammen bidratt til utelukkelsen av en rekke tidligere fotballtopper, deriblant Sepp Blatter og Michel Platini.

Flere rådsmedlemmer ønsket å gi Borbely og Eckert fire nye år i vervene, men FIFA-president Gianni Infantino og hans råd nominerte i stedet den greske dommeren Vassilios Skouris og den colombianske advokaten Maria Claudia Rojas.