Trondsen-suser i Sarpsborg-seier

Sarpsborgs målscorer Anders Trondsen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Viking på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anders Trondsen (22) både scoret og serverte da Sarpsborg 08 vant 3-0 over Viking i Eliteserien søndag.

22-åringen, som har én landskamp for Norge, sende Sarpsborg i ledelsen etter kun to minutter da han hamret ballen i mål fra 25 meters hold.

Det presise venstrebeinet sørget for ny scoring i annen omgang da Trondsen fant hodet til Anders Østli på en corner. Keeper Iven Austbø var på ballen, men headingen var for hard og gikk i mål.

Trondsen står med fire målgivende pasninger og én scoring på tre serierunder.

Het Mortensen

Patrick Mortensen scoret sitt tredje mål på to kamper da han fastsatte resultatet til 3-0 etter å ha blitt servert av spisskollega Jonas Lindberg.

Sarpsborg er det eneste laget, sammen med regjerende mester Rosenborg, som står med full pott så langt denne sesongen.

Viking, som måtte gi bort nøkkelspiller Abdi Ibrahim til Vålerenga rett før seriestart grunnet stram økonomi, har inntatt plassen som tabelljumbo.

Kontrollert

Det meste handlet om hjemmelaget på Sarpsborg stadion. Åtte minutter etter sjokkstarten mistet Austbø et frispark fra Lindberg, men heldigvis for Viking var André Danielsen på rett sted, slik at han fikk klarert.

Vikings første målsjanse kom etter 26 minutter. Kristoffer Haugen fant Julian Ryerson, men Anders Kristiansen reddet hodestøtet.

Austbø viste seg fram på samme vis da han fikk fingrene på to susere fra Lindberg, én i første omgang og én i annen omgang.

Etter de to siste scoringene hadde Sarpsborg full kontroll, og det var ingen tvil om at poengene ville bli igjen i Østfold.