Deila: – Skal vi komme videre, må noen ville ta opp kampen med RBK

Vålerenga-trener Ronny Deila vil ha slutt på at Rosenborg får fritt leide i norsk klubbfotball. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Vålerenga-trener Ronny Deila vil ha slutt på at Rosenborg får fritt leide i norsk klubbfotball. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronny Deila mener tiden er inne for å vise ambisjoner i norsk klubbfotball. Vålerenga-treneren vil ikke se nok en sesong med fullstendig Rosenborg-dominans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På mandagens avspark-seanse på Ullevaal var det lang kø foran RBK-trener Kåre Ingebrigtsen under intervju-timen.

De siste årene har RBK vært i en helt egen klasse. Både i 2015 og 2016 ble trønderne dobbeltmester. I fjor skilte det hele 15 poeng ned til Brann på annenplass.

Skal norsk fotball være interessant framover, mener Deila at flere lag må våge å plukke opp hansken.

– Det er viktig nå at vi får flere lag som utfordrer Rosenborg. Det kan ikke være slik at alle skal utvikle seg og få fram unge spillere. Skal vi komme videre, må vi ville ta opp kampen med de beste. Vålerenga er en klubb som må gjøre det. Det er kanskje litt for tidlig i år, men vi har en drøm om å gjøre det, sier Deila til NTB.

Han vil ha julaften, nyttårsaften og 17. mai samtidig på de arenaene som Rosenborg skal. – Det skal ikke vær lett for dem å komme til Haugesund eller Skien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I RBK tas Deilas uttalelser imot med glede. – Dette er jeg definitivt enig i. Det er ikke så mange som har ambisjoner. De snakker om at de skal gjør det ene og det andre. Vi må utvikle oss. Det dreier seg ikke bare om å utfordre Rosenborg, sier Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Den tidligere Strømsgodset- og Celtic-treneren Deila erstattet Kjetil Rekdal mot slutten av forrige sesong. Hans oppgave er å få Oslo-laget tilbake i toppen. VIF vant serien sist i 2005.

– Vi taper aldri en kamp på forhånd, og det kommer ikke til å skje nå heller. Innen et to-tre års perspektiv har vi en hensikt om å bli en klubb som tar medalje hvert år. Jeg håper det skjer allerede i år.

Vålerenga serieåpner hjemme mot Viking mandag.

Rosenborg starter med hjemmekamp mot Odd.