Özil avgjør snart fotballframtiden

Mesut Özil, her i aksjon mot Norge tidligere i VM-kvalifiseringen, fikk en halvtime som innbytter for Tyskland søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Mesut Özil, her i aksjon mot Norge tidligere i VM-kvalifiseringen, fikk en halvtime som innbytter for Tyskland søndag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal-stjernen Mesut Özil røper at han snart skal snakke med klubben om fotballframtiden. Tyskeren har i lang tid blitt koblet vekk fra London-laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Özils kontrakt utløper etter neste sesong, noe som har ført til spekulasjoner i engelsk presse. Er dette den finslepne teknikerens siste sesong i Arsenal-trøyen?

– Jeg har kontrakt i London til 2019, og jeg føler meg veldig komfortabel der. Vi skal snart snakke sammen, og så tar jeg en avgjørelse etter det, sa Özil til Die Welt etter Tysklands 4-1-seier mot Aserbajdsjan søndag, ifølge Sky Sports.

Han er klar på hva ambisjonen er på klubbnivå.

– Min drøm er å vinne mesterligaen. Hvorfor ikke med Arsenal? Selvfølgelig er vi inne i en vanskelig periode nå. Vi er ikke tilfreds med sjetteplass i serien, sier 28-åringen.

I bakleksa

Arsène Wengers mannskap har havnet bakpå i tetkampen i Premier League. Özil og co. er tabellsekser, seks poeng bak Liverpool på den viktige fjerdeplassen. "The Gunners" har imidlertid to kamper til gode på Merseyside-laget. Suverene Chelsea på tabelltoppen er hele 19 poeng foran Arsenal.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag spiller Arsenal hjemme mot tabelltreer Manchester City, en nøkkelkamp for Wengers menn.

– Jeg er overbevist om at vi kommer å ta igjen de andre snart. La oss se hva framtiden bringer, sier Mesut Özil.

Topper

28-åringen sliter med klubblaget, men det tyske landslaget gjør det langt bedre. Tyskland har vunnet fem kamper av fem mulige i VM-kvalifiseringens gruppe C, deriblant mot Norge.

Og det ligger seks strake i luften for "Die Mannschaft". Neste kamp i gruppespillet er nemlig hjemme mot lilleputten San Marino. Sistnevnte har null poeng og 1–23 i målforskjell så langt.

André Schürrle (2), Thomas Müller og Mario Gomez scoret tyskernes mål mot Aserbajdsjan i Baku. Dima Nazarov fikk nettsus for vertene. Özil fikk en knapp halvtime på banen i 2. omgang.