Dæhli: – Sjokkmålet ødela

Mats Møller Dæhli fører ballen i søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mats Møller Dæhli fører ballen i søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mats Møller Dæhli gjorde, som alltid, sitt beste for å hjelpe Norges landslag søndag. Etterpå var han opptatt av å forklare hvorfor resultatet ikke ble bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hadde lagt opp en kampplan basert på at vi skulle prøve å holde nullen. Så lenge vi gjør det, er det mye enklere å gjøre de tingene vi har lyst til å få til. Nord-Irlands tidlige mål ødela kampen for oss, sa han.

– De fikk kampen inn i sitt spor, og da kan vi se veldig dårlig ut. Vi var ikke helt sikre på hva vi skulle gjøre da de la seg såpass lavt.

Dæhli har sympati med skuffede TV-seere i Norge.

– Det er veldig, veldig vanskelig å spille mot lag som ligger så lavt. Det kan sikkert være veldig frustrerende å se på.

Én tanke

Selv startet han på benken, men ble byttet inn tidlig i 2. omgang.

– Vi skulle prøve å spille samlet og jobbe etter én tanke. Vi prøvde å komme til en del innlegg, men det var dessverre ikke nok, sa han.

Som flere av lagkameratene trakk han fram baklengsmålet etter snaut halvannet minutt som forklaring på at kampen ble en stor norsk skuffelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

–Det er ganske tøft mentalt når du kommer under så tidlig. Det er forventninger, det er ny trener, det er mye snakk, og du har jobbet en hel uke mot match. Så skjer noe slikt etter ett minutt. Det påvirket oss mentalt, sa han.

Ikke tøff nok

–Da gjelder det å være tøff i hodet, og det hadde vi snakket om, men i dag holdt det ikke.

I praksis er Norges VM-sjanse ute etter søndagens tap, men Dæhli vil ikke underskrive på det.

–I fotball må man alltid gå for neste seier. Det blir veldig dumt hvis jeg sier at vi er uten sjanse, men det blir veldig, veldig vanskelig, sa han.

–Det er så å si umulig, konkluderte han.