Kapteinen: – Planen forsvant etter 0-1

Stefan Johansen i aksjon i VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Foto: Peter Morrison, AP / NTB scanpix
Stefan Johansen i aksjon i VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland. Foto: Peter Morrison, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stefan Johansen fikk ikke den opplevelsen han håpet i sin første kamp etter at han ble Norges lagkaptein. – Det ble ikke slik vi hadde lagt opp til, sa han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk en tøff start, som alle så. Da de fikk 1-0-målet så tidlig, forsvant mye av det bakrommet vi hadde lyst til å bruke. De la seg lavt, og da ble det vanskelig å bryte dem ned. Samtidig ble vi stresset og mistet roen, slo han fast.

Lars Lagerbäck hadde lagt en kampplan, men spillerne maktet ikke å følge den.

– Det ble ikke slik Lars hadde sett for seg. Vi klarte ikke å være kompakte som lag, og på 0-1 begynte vi å slå mye langt uten plan. Vi var enige om at vi skulle slå mer langt enn tidligere, men det ble planløst langt, sa Johansen.

– Vi var enige om at vi skulle være tålmodige og ikke selge oss en mot en, men vi greide ikke å finne balansen. Vi var ikke aggressive nok i presset, og nordirene fikk for god tid. Det ble bedre i annen omgang, men ikke godt nok.

Han ser fortsatt lyst på landslagets framtid under Lagerbäck.

– Det som skjedde i dag var selvfølgelig ikke bra. Det er tøft akkurat nå, men vi skal svelge dette, brette opp ermene og fortsette, for det er ingen tvil om at det er en bra trener vi har fått.