Arsenal gjorde slutt på Lincolns cupeventyr

Arsenals Theo Walcott scoret Arsenals første mål i 5-0-seieren over Lincoln i FA-cupen lørdag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Arsenals Theo Walcott scoret Arsenals første mål i 5-0-seieren over Lincoln i FA-cupen lørdag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsenal er klar for semifinale i FA-cupen etter 5-0-seier over lille Lincoln lørdag. Gjestene yppet seg i starten av kampen, men så tok Arsenal over styringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den siste tiden har vi skuffet fansen vår. Vi vil ta oss til Wembley igjen for å vinne, sa Arsenal-manager Arsène Wenger etter kampen, ifølge BBC.

Hele 87 plasser skiller de to lagene på tabellen, men det hindret ikke Lincoln fra nivå fem i engelsk fotball fra å yppe seg innledningsvis i kampen. Etter fem minutter ble det notert en ballbesittelse på 62 prosent i Lincolns favør, og etter 29 minutter hindret bare Arsenal-keeper Petr Cech de grønnkledde fra å gå opp i 1-0-ledelse.

Arsenal kom etter hvert til flere gode muligheter, men det var først ett minutt på overtid av første omgang hjemmelaget kunne juble. Theo Walcott fikk ballen foran Lincolns mål. Etter å ha spilt vegg med Kieran Gibbs fikk Walcott ballen tilbake, før han bredsidet ballen i mål.

– Deres største sjanse var på 0-0. Det var akkurat det de hadde håpet på, å gå opp til 1-0, for så å forsvare seg. Men heldigvis klarte jeg å redde skuddet, og så scoret vi, sa Cech etter kampen.

Målshow

– I andre omgang fortsatte vi presset. De la inn en stor innsats i første omgang, så de ble slitne og vi klarte å jobbe videre, fortsatte Cech.

I det 53. minutt doblet Olivier Giroud Arsenals ledelse, før et selvmål av Lincoln-kaptein Luke Waterfall sørget for at det sto 3–0 etter 58 minutter.

Alexis Sánchez vartet opp med en lekker scoring fra rundt 20 meter i det 73. minutt, før Aaron Ramsey rundet av scoringsfesten med å sette inn 5–0 kvarteret før slutt.

– Tøft etter pause

Lincoln-manager Danny Cowley sier laget fikk det tøft i andre omgang.

– Da de scoret mot slutten av første omgang, visste vi at det kom til å bli vanskelig. Men vi er det første nonleague-laget på over 100 år som har tatt seg til kvartfinale i FA-cupen. Vi må være stolte av hva vi har klart, sa Cowley.

– I 45 minutter klarte vi å holde 0-0, Vi slapp inn mål på et dårlig tidspunkt, men vi skammer oss ikke. Vi har 9000 fans her, og vi spilte mot spillere av verdensklasse, mente kaptein Waterfall.

Personvernpolicy