Ødegaard følte seg snytt i målfest

Martin Ødegaard spilte en drøy halvtime i Heerenveens kamp mot PSV Eindhoven søndag. Her fra debuten  mot ADO Den Haag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard mener han skulle hatt straffespark da Heerenveen tapte storkampen mot PSV Eindhoven 3-4 etter dramatiske sluttminutter søndag.

Den norske 18-åringen erstattet Pelle van Amersfoort i det 58. minutt på stillingen 2-2. Han spilte bak den iranske spissen Reza Ghoochannejhad, som scoret alle tre målene til Heerenveen. Det siste kom på et hjørnespark fra Sam Larsson ti minutter før slutt og sendte bortelaget i ledelsen med 3-2.

Heerenveen ledet både 1-0 og 3-2 og lå lenge an til å ta en sterk skalp borte mot PSV, men hjemmelaget stakk av med seieren etter to sene scoringer.

Straffesituasjon

Ødegaard kunne fått tildelt straffespark i sluttminuttene da han kjørte slalåm mellom PSV-forsvaret, men dommeren lot være å blåse da unggutten ble felt innenfor 16-meteren.

- Jeg mener at det er straffe. Jeg går forbi han ene, så kommer det en til. Da går jeg til siden og får det jeg lurer på om er kneet hans inn i mitt. Da kommer jeg ut av balanse. Jeg føler det er straffe. Men sånn er fotballen. Man får ikke alltid det man vil ha, sa Ødegaard til VG etter kampen.

Snuoperasjon

Et straffespark ville gitt Heerenveen en gylden mulighet til å sikre seieren foran 35.000 tilskuere i Eindhoven. I stedet vendte PSV kampen med to scoringer på de to siste minuttene i ordinær spilletid. Først utlignet Marco van Ginkel, før Héctor Moreno satte inn 4-3.

Med seier ville Heerenveen tatt en solid skalp mot et av topplagene i Nederland, men i stedet øker avstanden til Feyenoord, Ajax og PSV, som ligger på tredjeplass, nå åtte poeng foran Heerenveen.

Mens Ødegaard startet på benken, spilte lagkamerat Morten Thorsby hele kampen på midtbanen for Heerenveen.