Null Rennes-utlån for Ødegaard

Real Madrid-spiller Martin Ødegaard må finne seg en annen klubb å bli lånt ut til etter at Rennes meldte seg av i kampen om stortalentet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Real Madrid-spiller Martin Ødegaard må finne seg en annen klubb å bli lånt ut til etter at Rennes meldte seg av i kampen om stortalentet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske stjerneskuddet Martin Ødegaard går ikke på utlån til franske Rennes i Ligue 1. Det bekrefter Rennes-trener Christian Gourcuff. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ødegaard var svært nær en overgang til Ligue 1-klubben i sommer, men siden han ikke var myndig ble overgangen felt av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) aldersregler. Nordmannen, som ble 18 år på lørdag, var på besøk i byen for et par uker siden, men Gourcuff sier nå likevel at utlånet ikke kommer til å bli noe av.

- Det er sant at vi vurderte å hente ham, men det ble fort uaktuelt fordi han måtte bli myndig først. Vi har holdt kontakt med spilleren, og han besøkte Rennes for å bli kjent med klubben, noe som er viktig i en overgang. Jeg møtte spilleren, han gjorde et veldig godt inntrykk og var med faren sin som har beina plantet på jorda. Det gikk veldig fint, sa Gourcuff på pressekonferansen før onsdagens seriekamp mot Lille, ifølge blant annet regionsavisen Ouest France. VG har gjengitt intervjuseansen her i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Men det er ikke slik at jeg sa for tre uker siden at «Ødegaard kommer til å signere for Rennes» bare fordi han var på besøk. Jeg var veldig glad for å møte ham. Han har behov for spilletid, og jeg har ansvar for å være ærlig med ham. Ting var veldig tydelige mellom oss, la han til.

Hovedgrunnen til at den franske treneren ikke lenger vil ha Ødegaard på utlån er hensynet til de andre unge spillerne i troppen. Hvert fall når det er snakk om et utlån og ikke en langtidsinvestering.

- Det er ikke sånn at jeg sa «ja», men plutselig har ombestemt meg. Ting utvikler seg over tid. Problemet er at vi har mange unge spillere under kontrakt, og de klarer ikke å tilpasse seg førstelaget. Vi må ha unge spillere under kontrakt som har muligheter til å få spille. Det er ingen vits i å ha enda flere spillere under kontrakt hvis det ødelegger for de unge spillerne fra akademiet, sa 61-åringen.