Semb ordknapp rundt Høgmos etterfølger

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er i full gang med jakten på ny landslagssjef.
Toppfotballsjef Nils Johan Semb er i full gang med jakten på ny landslagssjef. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nils Johan Semb holder kortene tett til brystet rundt Per-Mathias Høgmos etterfølger som norsk landslagssjef, men er klar på at man ikke kan forvente store, internasjonale navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble Martin Sjögren presentert som kvinnelandslagets nye sjef. Herrelandslaget står derimot fortsatt uten leder. Per-Mathias Høgmo var ferdig som landslagssjef i november.

- Vi er på en måte ferdig med sonderinger nå, ferdig med å se på mulighetsrommet. Hvor kan man søke trenere hen? Man får jo de svarene man egentlig forventer, sier Semb til NTB.

Høy lønn

- Det går på at det har vært en lønnsutvikling som har vært ekstremt høy blant trenere utenfor Norge. Ser man på lønnsnivå, så er begrensningene våre ganske store. Vi må holde oss innenfor fornuftige rammer. Da er vi ikke konkurransedyktige utenom Norge og Skandinavia, sier toppfotballsjefen videre.

- Er Ståle Solbakken innenfor disse rammene?

- Navn vil jeg ikke kommentere, men vi har en klar begrensning. Betingelsene er så veldig, veldig mye bedre ute i Europa, svarer han.

- Brede Hangeland spilte nylig inn Roy Hodgson som en kandidat. Han har kanskje "tjent sine penger". Hva tenker du om ham som kandidat?

- Roy er en merittert trener med gode resultater, men navn vil jeg ikke gå inn på, gjentar Semb.

Usikkert tidsperspektiv

- Når kan man forvente at en ny landslagssjef er på plass?

- Jeg tør ikke å si noe om tidsperspektivet. Styret har heller ikke satt noe tidsfrist til meg, svarer han.

Semb er trygg på at han vil finne en god Høgmo-erstatter, men ber Norges fotballfans tøyle forventningene noe.

- Vi vil helt sikkert finne en sjef med svært god kompetanse, men jeg tror det viktig at det norske fotballpublikumet er klar over hvilke begrensninger som finnes, sier toppfotballsjefen, og viser igjen til de økonomiske rammene.

- Har det blitt diskutert å få inn en midlertidig løsning?

- I utgangspunktet jobber vi med en permanent løsning, men jeg vil ikke utelukke noe som helst, avslutter Nils Johan Semb.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden