Martin Sjögren ny kvinnetrener

Se video fra pressekonferansen.

Martin Sjögren tror Norges kvinnelandslag har potensial til å kjempe om titler i fremtiden, men svensken ber om tid til å bygge et vinnerlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Sjögren:

Født: 27. april 1977 (39 år)

Nasjonalitet: Svensk

Moderklubb: Giro

Tidligere klubber som trener (alle kvinnelag): Östers IF 2004-2005, Malmö 2006-2011, Linköping 2012-2016.

Aktuell: Ble mandag presentert som ny trener for Norges kvinnelandslag.

Mandag ble den tidligere Linköping-treneren ansatt som Roger Finjords etterfølger.

– Det skal bli spennende å samle dette til et sterkt kollektiv der vi kan utnytte spillernes spisskompetanse. Norge har et stort potensial til å kjempe om titler i fremtiden. Så må vi forstå at det tar litt tid å bygge et lag, sa svensken til NTB like etter at ansettelsen var offentliggjort.

Ansettelsen kommer som en overraskelse da det på forhånd var spådd at enten Monica Knudsen, Nils Lexerød eller Knut Tørum var skulle ta over for Roger Finjord.

Sjögren kommer fra jobben som trener for Linköpings kvinnelag som tok gull denne sesongen. Han hadde opprinnelig ett år igjen av kontrakten med det svenske laget, men fikk lov til å avslutte tidligere for å bli norsk landslagstrener.

Sjögren selv fortalte at det er seks-sju uker siden han ble kontaktet av toppfotballsjef Nils Johan Semb for første gang. Deretter har han vært på "noen møter" før han ble valgt ut til kandidaten Norges Fotballforbund ville gå for.

– Det har vært en veldig profesjonelt håndtert rekrutteringsprosess, fortalte han.

VM i 2019

Fotballpresident Terje Svendsen sier kvinnelandslagets store mål er VM i 2019. Svenske Martin Sjögren ble mandag ansatt som hovedtreneren som skal føre laget dit.

– Det er en meritert svensk trener som har gjort en veldig bra jobb i Linköping. Gjennom en god og grundig prosess, har han etterlatt et veldig godt inntrykk, sa Terje Svendsen til NTB før han fortsatte.

– Vi har et ungt landslag og det er et generasjonsskifte på gang på kvinnelandslaget. Martin skal få tid til å bygge et lag, men vi tenker først og fremst VM i 2019 og dermed kvalifisere oss til OL i 2020. Det er hovedmålet vi har diskutert med han.

– Det kjennes utrolig bra å ha fått denne muligheten til å ta over et spennende landslag. Jeg ser stort potensial i dette laget. Akkurat nå vil jeg egentlig bare sette i gang med arbeidet, sa Sjögren på pressekonferansen.

– Det har vært en lang prosess. Vi hadde mange kandidater da vi startet, men vi er veldig klare på at vi står igjen med den sterkeste kandidaten. Martin hadde ett år igjen av kontrakten i Linköping, men den er han løst fra, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb om ansettelsesprosessen.

Unge og lovende

Svendsen sa på pressekonferansen at forbundet har vært gjennom en god og grundig prosess før de kom fram til Sjögren.

– Den endelige avgjørelsen ble tatt i går. Nå kommer det først et EM som går av stabelen til sommeren. Han har et ungt lag han skal jobbe videre med, fortalte han.

– Jeg skal sette meg dypere inn i laget den nærmeste tiden. Ser man på aldersstrukturen er det en interessant ung generasjon der noen allerede er store stjerner i Europa. Samtidig er det flere unge på vei opp. Jeg tror Norge har framtiden foran seg, sa Sjögren selv på spørsmål fra NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden