Arsenal til topps etter Perez-show

Lucas Perez scoret to ganger for Arsenal. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB scanpix
Lucas Perez scoret to ganger for Arsenal. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB scanpix

Spanske Lucas Perez stjal showet da Mohamed Elyounoussi og Basel fikk stryk med 4-1 av Arsenal i mesterligaen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borteseieren betyr at Arsenal vant gruppe A foran Paris Saint-Germain, som måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot bulgarske Ludogorets i sin siste kamp. Begge de to storklubbene var klare for åttedelsfinalene før de avsluttende kampene tirsdag.

I åttedelsfinalene trekkes gruppevinnerne mot gruppetoerne. Arsenal-manager Arsène Wenger tror ikke nødvendigvis at det blir enklere motstand selv om laget hans møter et toerlag.

– Vi kan fortsatt få en vanskelig trekning, men du føler mindre skyld når u ender først og i tillegg får spille hjemme til slutt, sa franskmannen tirsdag kveld.

Det var ventet at Wenger ville benytte anledningen til å hvile sine største stjerner i Sveits, men både Mesut Özil og Alexis Sánchez var med i startoppstillingen. Det betalte det seg.

Aller mest glitret likevel Lucas Perez.

Les også: Turan glitret for Barcelona

Perez i form

Etter kun åtte minutters spill ble venstreback Kieran Gibbs vakkert spilt fram bak Basel-forsvaret av Sanchez, og inne foran mål fikk Perez en enkel jobbe med å sette inn innlegget som fulgte.

Hjemmelagets forsvar hang overhodet ikke med på notene.

2-0-scoringen like etterpå var temmelig lik den første. Igjen fikk Gibbs ballen i god posisjon, men denne gangen skjøt venstrebacken selv og tvang fram en retur fra Basel-keeper Tomás Vaclík. Den plukket Perez opp og satte inn sitt andre mål for dagen.

Scoringene var trolig to av de enkleste i spanjolens karriere. Dermed var oppgjøret i Sveits i realiteten avgjort etter et drøyt kvarter. To minutter ut i annen omgang gjorde Perez sitt tredje mål for kvelden, før Alex Iwobi satte 4-0 etter nydelig forarbeid av Alexis Sánchez og Mesut Özil.

Basel yppet seg ved et par anledningen for Arsenal-målet, men hjemmelaget var aldri i nærheten av å snu oppgjøret. Trøstemålet til Seydou Doumbia kom 12 minutter før slutt.

Mohamed Elyounoussi ble byttet ut etter en snau times spill.

PSG-trøbbel

I Paris hadde Paris Saint-Germain langt mer besvær med å innfri sitt favorittstempel mot Ludogorets. Gjestene fra Bulgaria tok overraskende ledelsen etter et kvarter ved nederlandske Virgil Misidjan.

PSG-trener Unai Emery sendte et noe nær toppet mannskap på banen, og var åpenbart ute etter å bli gruppevinner. Det lyktes han ikke med. Edinson Cavani utlignet riktignok til 1-1 på et vakkert brassespark, men brasilianske Wanderson ordnet ny ledelse for Ludogorets. Da hjalp det lite at Angel Di Maria utlignet til 2.2 på tampen av kampen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden