Eto'o: – Guardiola er fortsatt verdens beste

Pep Guardiola opplever litt motgang med Manchester City. Han er likevel fortsatt verdens beste trener, mener Samuel Eto'o. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix
Pep Guardiola opplever litt motgang med Manchester City. Han er likevel fortsatt verdens beste trener, mener Samuel Eto'o. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pep Guardiola har ikke helt fått grepet om Premier League. Samuel Eto'o mener det bare er et tidsspørsmål før det skjer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Barcelona-stjernen skryter uhemmet av sin tidligere sjef i et intervju med franske Téléfoot.

– Pep har alt som skal til for å oppnå suksess i Manchester City. For meg er han fortsatt verdens beste trener, sier Eto'o.

Guardiola fikk en pangstart i engelsk fotball med ti strake seirer i ulike turneringer. Siden september har katalaneren derimot opplevd ujevne resultater.

Motgang

City gikk en periode seks strake kamper uten seier. De lyseblå har tre uavgjort og ett tap på sine fire siste ligakamper på eget gress. Lørdag ble de kontret i stykker da serieleder Chelsea snudde 0-1 til 3-1-seier i Manchester.

Skeptikere spør seg allerede om Guardiolas ambisiøse spillestil passer inn i Premier League. Eto'o er sikker på at City vil finne ut av problemene.

– Han vil alltid at lagene hans skal være spillende, og det er en filosofi han vil prøve ut i England. Hans sterkeste side er at han aldri endrer på ideene sine. Teknisk er Pep den beste, mener kameruneren.

Usikker på Mourinho

Eto'o kommer samtidig med en advarsel til José Mourinho, som han hadde som trener i både Inter og Chelsea.

– José har endret seg mye. Jeg oppdaget noe helt unikt da jeg kom til Inter. I Chelsea var det alltid litt vanskelig. Han har bedt om tre år for å få Manchester United tilbake i toppen, men du er nødt til å la laget spille. Du kan ikke forsvare deg hele tiden. Fotballen er ikke slik lenger.

Mourinho har slitt med å få gode nok resultater med United siden han overtok managerstolen i sommer. Storklubben er kraftig på etterskudd i ligaen.

– La det være sagt; Jeg har ingenting imot José. Han er i stand til å få en spiller til å spille en god kamp ved å si «du er den beste», men vi skal ikke glemme at fotballen hele tiden utvikler seg, poengterer Eto'o.

35-åringen vant mesterligaen under både Guardiola (Barcelona i 2009) og Mourinho (Inter i 2010).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden