Mourinho-uavgjort forlenget Wengers vonde rekke

Juan Mata (t.h.) scoret for Manchester United mot rivalen Arsenal. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix

Juan Mata så lenge ut til å bli matchvinner da Manchester United spilte 1-1 Arsenal lørdag. Arsène Wenger har fortsatt ikke slått United-kollega José Mourinho i serien.

Olivier Giroud utlignet etter snaut 89 minutters spill. – Er dette en ny «black november» for Wenger, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker like før utligningen og viste til at Wengers lag vanligvis sliter i november måned.

Wengers eneste triumf mot Mourinho kom i Community Shield i 2015, men ellers har franskmannen slitt stort med å slå portugiseren. Lørdag ble rekken forlenget i et fartsfylt Premier League-oppgjør på Old Trafford, selv om det er Arsenal som vil si seg mest fornøyd med 1-1.

Juan Mata luktet lenge av en matchvinner med sin scoring etter 68 minutter, men Giroud berget gjestene.

United har nå 19 poeng og er seks bak Arsenal.

Ville ha straffe

United åpnet friskt på eget gress, men det var gjestene som kom til den første store muligheten. Headingen fra Alexis Sánchez fra kort hold var imidlertid for svakt plassert og gikk utenfor.

United, som virket mest påskrudd i store deler av oppgjøret, ville ha straffespark da Antonio Valencia gikk ned i boksen i det 34. minutt. Dommer Andre Marriner vinket imidlertid spillet videre, til Mourinhos store fortvilelse.

Juan Mata og Anthony Martial kom også til gode sjanser for United før hvilen, men en god Petr Cech i Arsenal-buret fikk avverget.

Flott scoring

Arsenal yppet seg i starten av 2. omgang, blant annet ved Laurent Koscielny på corner, men det var United som skulle få nettsus. Det skjedde 23 minutter ut i omgangen. Paul Pogba spilte Ander Herrera fri inne i Arsenal-boksen, spanjolen spilte 45 grader ut, og der dukket landsmannen Mata opp. Han plasserte ballen kontrollert inn i nettmaskene.

Wayne Rooney, som før oppgjøret hadde fått mye pepper for sin fyllekule på landslagssamling forrige helg, kom innpå etter en drøy times spill på Old Trafford. Engelskmannen jobbet og slet, men kom ikke til noen store muligheter. Han kunne likevel se at Marcos Rojo fikk en god sjanse ti minutter før full tid. Argentinerens heading fra god posisjon gikk imidlertid utenfor mål.

Helt på tampen sikret innbytter Giroud et viktig poeng for Arsenal.