Starter letingen etter Høgmos etterfølger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier at det finnes mange gode kandidater som kan gå inn i rollen som ny norsk landslagstrener i fotball, men vil ikke kommentere noen navn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange av dem som kan være aktuelle har jo allerede kontrakter og er i full jobb. På det nåværende tidspunktet verken vil eller kan jeg gå ut med navn, sier Semb til TV 2.

Han bekrefter at han møtte Ståle Solbakken i København for noen dager siden, men påstår fortsatt at landslagssjefjobben overhodet ikke ble diskutert der. Det var en delvis privat tur og en privat middag.

Både Erik Hamrén, tidligere svensk landslagssjef og trener i Rosenborg, samt Lars Lagerbäck, tidligere islandsk landslagssjef, er lansert som mulige Høgmo arvtakere, men det vil ikke Semb kommentere.

Til det danske nyhetsbyrået Ritzau sier Solbakken selv følgende:

– For alle nordmenn er det en spesiell jobb, ikke bare for meg. Men jeg har kontrakt med FCK og er på jobb her også i morgen.

Bakgrunn: Høgmo ferdig som landslagssjef - er sikret lønn ut 2017

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen planlagte møter

Toppfotballsjefen har ikke møtt noen av de to svenskene som har vært nevnt, og han understreker overfor TV 2 at han heller ikke har planer om eller avtalt møter med noen i øyeblikket.

– Både Lagerbäck og Hamrén er gode trenere, men jeg må ha forståelse for at jeg ikke kan kommentere noen navn nå, understreker toppfotballsjefen.

Han sier videre at det er viktig å få på plass en ny trener som kan jobbe etter den profilen styret i fotballforbundet vedtar. Det er styret som bestemmer retningslinjene på dette området.

– Om den nye treneren som etter hvert kommer på plass, har norsk eller utenlandsk pass er av underordnet betydning, sier Semb.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høgmo har rapportert direkte til styret i sin tid som landslagssjef. Han har i så måte ikke forhold seg til toppfotballsjefen.

– Jeg har fulgt landslaget tett og har et godt grunnlag for å evaluere, men hvordan opplegget blir for den kommende landslagssjefen er det opp til styret å bestemme, avslutter Nils Johan Semb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjon: – Høgmo-prosjektet fikk holde på altfor lenge

Starter jakten umiddelbart

Fotballpresident Terje Svendsen sier forbundet umiddelbart vil sette i gang prosessen med å finne Per-Mathias Høgmos etterfølger som landslagssjef.

– Den prosessen vil gjøres på ordinær måte. Det skal nedsettes et utvalg. Vi har ikke drøftet tidsaspektet, men har en landskamp i mars. Vi vil bruke den tida vi trenger, sier Svendsen.

Norges Fotballforbund innkalte til pressekonferanse onsdag kort tid etter at det ble kjent at Høgmo trekker seg som landslagssjef.

– Etter siste kamp tenkte jeg at det er viktig å ta avstand og distanse for å tenke gjennom ting. Og etter hvert kom jeg dit at trykket rundt spillergruppa, laget og ikke minst organisasjonen er blitt så stort at det kjennes riktig at jeg trer tilbake, sa Høgmo da han møtte pressen onsdag.

– Det står stor respekt av Per-Mathias sin beslutning i en krevende tid, sa Svendsen.

Les også:

Semb tror sterkt tross elendig 2016

Hamrén kobles til Norge-jobben

Solbakken avviser «hemmelig møte» med NFF

Høgmos mulige erstatter:

Ståle Solbakken er for de fleste den heteste kandidatene til å overta.

Han ønsket onsdag ikke å kommentere situasjonen i norsk fotball overfor NTB etter at Høgmo ga seg.

Dette er kandidatene med odds fra NordicBet i parentes:

• Erik Hamrén (2,50): Sluttet som svensk landslagssjef tidligere i år. Ledig på markedet. Var i Oslo tidligere denne uken.

• Solbakken (3,50): Mannen «alle» vil ha som landslagssjef, men han er under kontrakt med FC København til sommeren 2018. Får Norge-jobben om han vil.

• Lars Lagerbäck (4,00): Trente Island til sensasjonell EM-suksess i sommer. Ikke i trenerjobb nå. Har tidligere vært suksessrik med Sverige.

• Ole Gunnar Solskjær (6,00): Skaffet seg et navn med stor suksess i Molde. Mislyktes helt i Cardiff og har ikke fått det helt til i Molde etter at han kom tilbake.

• Kjetil Rekdal (11,50): Sluttet som Vålerenga-trener noen runder før slutt i høst og skal inn som sportssjef i samme klubb.

• Henning Berg (odds ikke oppgitt): Suksess i Legia Warszawa (Polen) og nå Videoton (Ungarn). Under kontrakt med ungarerne.