Agenter mener Dorsin har «fisket» spillere til eget agentfirma i RBK-garderoben

Mikael Dorsin blir agent fra 1. januar.
Mikael Dorsin blir agent fra 1. januar. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere norske agenter mener RBK-spilleren Mikael Dorsin driver en dobbeltrolle i forberedelsene til en ny jobb som agent, skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved nyttår går Dorsins kontrakt med trønderne ut. Allerede 1. januar skal han over i en ny jobb som agent. Agent Mike Kjølø er blant dem som mener han har drevet en dobbeltrolle i garderoben og «fisket» spillere til eget agentfirma på Lerkendal.

– Det er naturlig at fotballspillere kommuniserer i en garderobe, også om hvem man har som agent. Men jeg reagerer på dobbeltrollen: Tidligere RBK-kaptein Dorsin går i januar over til selskapet til sin agent gjennom mange år, Per Jonsson. Samtidig har Dorsin, under kontrakt med RBK, aktivt jobbet for å få spillere inn i selskapet han selv starter i, sier Kjølø til Adressa.

Han får støtte av advokat for agentfirmaet Stars & Friends, Andreas Ekker.

– Min klient støtter Mikes syn. Også Stars & Friends har stilt spørsmål rundt Dorsins dobbeltrolle de siste årene, sier Ekker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to stiller klare etiske spørsmål rundt saken. Det mest problematiske, mener de, er Dorsins mulighet til å påvirke spillere til å bruke sin agent gjennom mange år, Per Jonsson, all den tid Dorsin skal jobbe i samme selskap fra 1. januar.

Selv stiller Dorsin seg uforstående til kritikken.

– Jeg har ikke noe usagt med verken Kjølø eller Ekker, og jeg forstår ikke hva de ønsker å få ut av dette. Men om dette er et problem, skulle jeg ønske at de tok denne saken med meg, og ikke i mediene, sier svensken.

– Når det gjelder denne saken føler jeg ikke at jeg har gjort noe uvanlig. Jeg har ikke gjort noe som andre fotballspillere ikke kunne gjøre, fortsetter han.