Solbakken avviser «hemmelig møte» med NFF

Ståle Solbakken
Ståle Solbakken Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uken før Norges skjebnekamp mot Tsjekkia skal toppfotballsjefen i Norges Fotballforbund (NFF) ha vært i samtale med FC København-trener Ståle Solbakken. Selv avviser Solbakken at samtalen handlet om en mulig fremtid som landslagstrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagbladet spiste toppfotballsjef Nils Johan Semb og Ståle Solbakken middag sammen i all hemmelighet i København i uke 44.

Hva det ble snakket om er uvisst, men det er kjent at landslagstrener Per-Mathias Høgmo er hardt presset etter svake resultater og manglende norsk deltagelse i store mesterskap.

Ifølge Dagbladet skal styret i Norges Fotballforbund avholde et telefonmøte førstkommende onsdag der retningslinjene for styrets videre arbeid skal legges med tanke på en sluttpakke for Høgmo.

Solbakken-suksess i Danmark

Per-Mathias Høgmo Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Per-Mathias Høgmo Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det er Semb som ifølge Dagbladet skal ha fått oppdraget med å gjenoppta kontakten med Ståle Solbakken, som i sin tid takket nei til jobben som landslagtrener for Norge.

I dag står Solbakken trolig øverst på listen over hvilke kandidater NFF ønsker seg.

Men Solbakken er under kontrakt med FC København, som stormer mot dansk seriegull og biter fra seg i Champions League. Men det er uvisst om han er interessert i å hoppe av den suksessen han nå opplever i Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter det Dagbladet erfarer skal Semb og NFF sitte igjen med en «god følelse» etter møtet med Ståle Solbakken og de signaler han skal ha gitt.

Les også: – Vi er skuffet og lei oss

Solbakken avviser

Solbakken bekrefter overfor VG at han spiste lunsj med Nils Johan Semb i København 3. november. Men han avviser at møtet handlet om landslaget.

– Hemmelig møte? Da hadde jeg nok neppe tatt med meg Semb på en restaurant midt i København sentrum, der det stadig passerte nordmenn, og det var mange som observerte oss. Vi gjorde ikke noe forsøk på å gjemme oss, sier Solbakken til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sier samtalen handlet om tre ting.

Gamle dager, kampen mot Leicester og Julian Kristoffersen, vår norske spiller i FCK. Det var ingen prat om jobben som landslagssjef. Og det er sannheten, sier Ståle Solbakken.

Til Dagbladet sier Solbakken dette sent søndag kveld:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ikke noe møte, men en hyggelig sammenkomst dagen etter Leicester-kampen som varte en god time. Det var ikke hemmelig, sier Solbakken.

Les også: Høgmo brukte Trump-seier til å illustrere egen situasjon

Høgmo taus om egen fremtid

Per-Mathias Høgmo ville ikke uttale seg til mediene dagen etter 1-2-tapet for Tsjekkia som kan ha beseglet hans skjebne som landslagssjef.

– Jeg har kontrakt ett år til, og det forholder jeg meg til, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen og sa at det er opp til NFF-styret om han leder landslaget også i neste kamp mot Nord-Irland i mars.

Fotballpresident Terje Svendsen og hans styre skal nå evaluere Høgmos jobb.

– Det er all grunn til å si at vi er både skuffet og litt lei oss over resultatet både i Praha og i kvalifiseringen så langt. Evalueringen skal være både tilbakeskuende og framoverskuende, sa Svendsen etter Tsjekkia-tapet.

Det er over fire måneder til Norge spiller sin neste landskamp.

Les også:

Høgmo fortsatt landslagssjef

Høgmo skal evalueres i nær framtid