Thorstvedt: – Nyland er fortsatt langt unna Bales marerittrekke

Ørjan H. Nyland har ikke vunnet noen av kampene han har spilt for Ingolstadt. Han rådes av Erik Thorstvedt å luke bort alt det negative. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Ørjan H. Nyland har ikke vunnet noen av kampene han har spilt for Ingolstadt. Han rådes av Erik Thorstvedt å luke bort alt det negative. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ørjan H. Nyland har ikke holdt nullen eller vunnet én eneste seriekamp med Ingolstadt. – Ikke la det trenge inn i skallen, er rådet fra Erik Thorstvedt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den vonde rekken var sist lørdag svært nær å ta slutt mot selveste Borussia Dortmund, men på overtid berget storklubben 3-3. Christian Pulisic scoret på en Nyland-retur.

Landslagsmålvakten venter dermed fortsatt på sin første seier i Bundesliga siden overgangen fra Molde i fjor sommer. Totalt har han stått i Ingolstadt-målet i 14 seriekamper, der ti av disse har endt med tap.

– I fotball er det mye tilfeldigheter. Av og til skjer slike merkverdige rekker. Det er fortsatt langt igjen til Gareth Bales 24 første kamper for Tottenham, sier Thorstvedt til NTB.

Den tidligere landslagskeeperen viser til at Spurs ikke vant én eneste kamp med Bale på laget i starten.

– Det var et stort fokus på Bale den gang. Mange ville ha ham bort. Noen år senere ble han solgt for 1 milliard.

– Det dumme med slike seiersløse rekker er at det skaper mye mas og oppmerksomhet. Det blir en greie, og flere vil spørre seg om det er hans feil. I tillegg er det alltid en fare for at treneren føler seg tvunget til å gjøre et bytte. Det blir tøft om du ryker ut av laget, og en annen kommer inn og spiller bra, mener Thorstvedt

Må luke bort støyen

Nyland debuterte for Ingolstadt i 2. serierunde forrige sesong. Han fikk ikke mye spilletid, men i høst har han stått samtlige av lagets åtte bundesligakamper. Fasiten er to uavgjort og seks tap.

– I en slik situasjon er det viktig å være mentalt sterk. Jeg håper Ørjan har en urokkelig posisjon i klubben. I fotball skjer det mye rart. Noen ganger trenger man den ene seieren for å komme i gang, sier Thorstvedt og kommer med følgende råd:

– Fokuser på ballen, alt annet er støy. Bare få tak i ballen. I tillegg gjelder det å tenke og snakke positivt om seg selv, for det er svært viktig at slike negative ting ikke får sette seg i skallen. Selvtillit er avgjørende for en keeper.

Nyland var lenge landslagssjef Per-Mathias Høgmos foretrukne førstekeeper, men var benket til fordel for Rune A. Jarstein da VM-kvalifiseringen startet mot Tyskland i september.

– Jeg støtter byttet. Ørjan har ikke vært 100 prosent på landslaget han heller, og Jarstein har vært bra siden han kom inn igjen, sier Thorstvedt.

– Sensasjonelt

Jarstein hadde en trå start i Hertha Berlin, men spilte stort sett alle seriekampene forrige sesong. I høst har han holdt nullen tre ganger. Den tyske hovedstadslaget har kun ett tap og henger med i toppen. Det skiller kun tre poeng opp til Bayern München.

– Det er strålende at vi har to keepere som spiller mye i Bundesliga. Egentlig er det litt sensasjonelt, mener Thorstvedt.

Nyland og Ingolstadt prøver igjen i jakten på seier borte mot Mainz lørdag. Dagen etter skal Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spille toppkamp mot Hoffenheim, som er ett poeng bak Hertha.

Personvernpolicy