Deila med drømmestart i Vålerenga

Vålerengas Ronny Deila kunne smile etter seier mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga tok et langt steg unna nedrykk i eliteserien med 3-0-seier over Tromsø i Ronny Deilas første kamp i sjefsstolen.

Den påtroppende Vålerenga-treneren ledet laget mot Tromsø for å forsikre seg om at han tar over et eliteserielag etter jul. Det er han nærmere å gjøre etter 3-0-seieren på Alfheim.

Men det tok tid før Deila-effekten slo ut i Tromsø. Etter en sjansefattig første omgang scoret Henrik Kjelsrud Johansen, Jonatan Tollås Nation og Ghayas Zahid med drøye femten minutters mellomrom slik at Vålerenga vant 3-0 mot bunnkollega Tromsø.

– Det var blytungt

– Vi er godt fornøyd med 0-3 i Tromsø, men vi er ikke matematisk sikre ennå. Vi får se hvordan kampene går senere, men vi trenger nok ett eller to poeng til, sier nåværende hovedtrener i Vålerenga Kjetil Rekdal til TV 2.

Med seieren går Oslo-laget opp i 34 poeng. Seks poeng skiller ned til Stabæk på direkte nedrykk med to serierunder igjen. Tromsø ligger på sin side kun to poeng foran Bærum-laget, og har kniven på strupen før oppgjørene mot Sarpsborg og Odd.

– Det var blytungt. Det var enda et skudd for baugen. Vi må virkelig opp i ringa om vi skal redde det her, sier Tromsø-spiller Gjermund Åsen til kanalen.

Sjansefattig første omgang

Lagene på Alfheim kom kun til én mulighet hver i første omgang. Jonatan Tollås Nation fikk sjansen til å sende Vålerenga i ledelsen etter 13 minutter, men stopperen skjøt rett på Filip Loncaric fra én meters hold etter en corner.

Thomas Lehne Olsen har frelst Tromsø opptil flere ganger denne sesongen, men da hedmarkingen fikk muligheten fra 17 meter fem minutter før pause skjøt spissen ballen utenfor.

Kampen tok seg opp i andre omgang. Simen Juklerød dro seg innover fra venstresiden før han sendte ballen videre til Ghayas Zahid. U21-landslagsspilleren la ballen ut til Henrik Kjelsrud Johansen som sendte bortelaget i ledelsen med et lavt skudd i venstre hjørne etter 49 minutter.

Raske scoringer

Ti minutter senere var Vålerenga på farten igjen. Simon Larsen slo ballen utover i feltet til Moa Abdellaoue som skjøt via Tollas Nation til 2-0.

Med 25 minutter igjen av kampen fikk Zahid muligheten alene med Tromsøs keeper. Loncaric reddet forsøk nummer en, men på sin egen retur satte Zahid inn 3-0 til Vålerenga.

Juklerød kom alene med Loncaric fem minutter senere, men Tromsø-keeperen vartet opp med en god enhåndsredning.

Mens Tromsø-supporterne begynte å forlate Alfheim fikk hjemmelaget en dobbeltmulighet foran Enga-keeper Marcus Sandberg, men svensken holdt unna slik at Deilas menn kunne feire en 3-0-seier.