Deila overtar for Rekdal i Vålerenga

<p>Ronny Deila</p>
Ronny Deila Foto: Russell Cheyne / Reuters

Ronny Deila overtar treneransvaret i Vålerenga fra Kjetil Rekdal allerede før søndagens skjebnekamp mot Tromsø, melder VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at trenerskiftet i klubben skjer drøyt to måneder tidligere enn planlagt. Det har lenge vært klart at Deila skulle bli klubbens trener fra årsskiftet, og at Rekdal går over i rollen som sportslig leder.

Både Rekdal og Deila bekrefter overfor VG at de har bestemt seg for å gå inn i sine nye roller allerede nå.

– Ronny har ledet alle treningene denne uken, og det er naturlig at den stemmen også blir den som leder spillermøte og kampledelse. Det er ikke noe dramatikk i dette, men vi har diskutert oss fram til at dette er den beste løsningen, sier Rekdal til avisen.

Gleder seg

– Vi gjør dette fordi vi tror det er beste for laget. Når du har hatt treningene de to siste ukene er det naturlig å følge opp med også å ha kampledelsen. Vi tror det er en god løsning, og jeg gleder meg veldig til å være med for fullt, sier Deila.

Vålerenga så ut til å sikre eliteserieplassen med en sterk periode i sommer og tidlig i høst, da laget tok 17 poeng på sju strake kamper uten tap. Nå har laget spilt fem seriekamper på rad uten seier og er i nedrykksstriden med begge beina.

I de tre siste serierundene venter Tromsø (borte), Lillestrøm (hjemme) og Viking (borte). Allerede etter søndagens kamp i Tromsø kan laget være på nedrykksplass, om rivalene i bunnstriden vinner.

Deila satt på benken allerede i 1-1-kampen mot Stabæk sist helg, da i en slags observatørrolle. Rekdal var hovedtrener, mens hans assistent Morten Tandberg sto for mye av kommunikasjonen til spillerne.

Én stemme

– Det er viktig at det ikke blir for mange stemmer, sier Deila, som i de tre siste kampene vil være stemmen fra sidelinjen.

Det blir første gang han leder et lag i kamp siden han sluttet som Celtic-manager i mai.

– Siden i sommer har vi diskutert når Ronny skulle overta. Nå som han har vært med på treningene, er det riktig at han også leder laget, sier Rekdal til VG.

– Det kan være fint med en stemme som kommer utenfra og forsterker ting framfor meg som har stått her i søla i fire år.

Personvernpolicy