United lekte med Fenerbahçe

Paul Pogba var god for Manchester United torsdag. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Manchester United rundspilte periodevis Fenerbahçe i europaligaen torsdag. To scoringer av rekordkjøpet Paul Pogba bidro til 4-1-seieren.

Dermed fikk klubbens tidligere stjernespiss Robin van Persie et sportslig sett lite gjestmildt gjensyn med Old Trafford – selv om han sto bak gjestenes redusering. Nederlenderen fikk alt i alt kun en statistrolle på «Drømmenes teater».

Hovedrollen inntok franske Paul Pogba. Sommerens rekordkjøp fra Juventus var sikker som banken da han fikk sjansen på straffespark drøye halvtimen ut i første omgang. Danske Simon Kjær rev ned spanske Juan Mata i situasjonen som foranlediget straffesparket.

De første 45 minuttene havner for øvrig neppe i skrytealbumet til nevnte Kjær. Dansken var også involvert da United fikk kampens annet straffespark etter 34 minutter. Franske Anthony Martial satte fart og ble lagt i bakken av Fenerbahçe-stopperen.

Martial satte selv ballen i mål, om enn ikke på like sikkert vis som Pogba. Fenerbahçe-keeper Volkan Demirel gikk rett vei, men klarte ikke å stoppe ballen.

Også 3-0 kom før pause. På overtid i første omgang snappet United-kaptein Wayne Rooney opp en svak pasning fra nevnte Kjær, og sekunder senere lå ballen i nettet. Jesse Lingard slo den målgivende pasningen, før Pogba skrudde ballen opp i krysset til sitt annet mål for kvelden.