Supercorner reddet VIF fra total ydmykelse

Her scorer Stabæks Muhamed Keita på staffe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Her scorer Stabæks Muhamed Keita på staffe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Rasmus Lindkvists corner gikk rett i nota åtte minutter før full tid og sørget for et svært viktig Vålerenga-poeng etter 1-1 mot Stabæk.

Stabæk-keeper Sayouba Mandé hadde en strålende redning i angrepet før på et skudd fra innbytter Herman Stengel, men på corneren var han langt fra patent.

Til tross for at et svært svakt Vålerenga karet seg til ett poeng på hjemmebane, er oslolaget for alvor med i nedrykksstriden. VIF benyttet ikke muligheten til å skaffe seg et pusterom til nedrykksrivalene.

Fem lag kjemper i realiteten for å unngå den direkte nedrykksplassen ved siden av allerede nedrykksklare Start. Vålerenga har 31 poeng, Bodø/Glimt og Tromsø har begge 30 poeng, Lillestrøm har 29 og Stabæk 28 poeng.

Vålerenga står med seks strake kamper uten seier i serie og cup. Søndag var også neste års trener Ronny Deila på plass på trenerbenken uten at det hjalp nevneverdig.

Vålerenga var et tannløst skue i store deler av kampen, og 0-1-scoringen kom allerede etter to minutters spill.