Knusktørt i Molde

Ole Gunnar Solskjær så sitt Molde slite offensivt i 0-0-kampen mot Sogndal.
Ole Gunnar Solskjær så sitt Molde slite offensivt i 0-0-kampen mot Sogndal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medaljejagende Molde slet stort med presisjonen i en kjedelig 0-0-kamp hjemme mot Sogndal søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ole Gunnar Solskjær var tydelig skuffet over hvor lite Molde skapte i en knusktørr 0-0-kamp hjemme mot Sogndal.

Poengtapet kan vise seg å være kostbart for Solskjærs mannskap i medaljekampen. Med seier ville Molde ha vært kun poenget bak Odd på bronseplass med tre runder igjen.

– Vi fortjente ikke mer. Det var en jevn og ikke spesielt velspilt kamp. Vi møtte et lag som jobber knallhardt og gjør det vanskelig for motstanderen. Vi fikk en del sjanser på innlegg, men dette er ikke godt nok for å ta oss til Europa, sa Solskjær til TV 2.

Molde møter serietoer Brann borte i neste runde. Med seier i Bergen vil MFK være likt med de rødkledde (45 poeng). Brann tapte overraskende 1-2 for Lillestrøm på eget gress søndag.

– Vi tar imot den hjelpen vi kan få. Nå gleder vi oss til neste helg. Vi har en ting for øye: Å vinne den kampen, sa Solskjær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenge var det svært lite å glede seg over i Molde. I sluttminuttene manet Solskjær spillerne sine til å gå for seieren, og han fikk delvis gehør. Molde lyktes med å sette press på et lavtliggende Sogndal, men den forløsende scoringen kom aldri.

Innbytter Petter Strand var nærmest da han fra 20 meter fikk tid til å hamre til etter en kort cornervariant. En Sogndal-fot fikk akkurat klarert ballen til nok et hjørnespark.

Les også: Occean-jubel for Odd på sølvjakt

Forren tilbake

Forsøket ga Strand blod på tann, for han fortsatte å teste skuddfoten de gangene han ble servert ballen i sluttminuttene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Molde holdt mye i ballen i løpet av kampen, men skapte lenge svært lite. Presisjonen var svak, og feilene florerte i det offensive spillet.

Vegard Forren var søndag tilbake fra skade og fikk et innhopp det siste kvarteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har kriblet lenge nå (å få spille), men jeg hadde et ønske om å komme inn og snu kampen. Skuffende med 0-0 i dag, særlig når de andre lagene rundt oss skuffet, sa Forren.

Les også: Superbytte reddet LSK-seieren

Fornøyd Bakke

Heller ikke Sogndal kom til de største sjansene, og gjestene slo mye langt. Det resulterte i den første uavgjortkampen mellom lagene siden 2004.

I motsetning til Molde-leieren var Sogndal-trener Eirik Bakke fornøyd med resultatet og innsatsen spillerne hans la for dagen.

– Vi skapte ikke så mye, men innsatsen var fantastisk. Mot slutten fikk vi litt trøkk mot oss, men det må man tåle borte mot Molde. En heroisk innsats, og vi kunne fort ha vunnet på noen av dødballene, sa Bakke.

Les også: Start snudde etter marerittstart

Sogndal ligger på niendeplass med sine 36 poeng. Laget er ubeseiret på sine fire siste kamper. Neste helg tar Bakkes mannskap imot formsvake Strømsgodset. Med seier går «saftkokerne» forbi drammenserne på tabellen.