Leicester-nedturen fortsetter

Chelsea og Diego Costa (t.h.) kunne juble for tre poeng i sekken hjemme mot Leicester lørdag. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjerende Premier League-mester Leicester sliter i serien denne sesongen. Etter 0-3-tapet mot Chelsea har rekken uten seier vokst til tre kamper for Claudio Ranieris mannskap.

– Chelsea både imponerte og dominerte i dag, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad da sluttsignalet gikk i London.

Diego Costa, Eden Hazard og Victor Moses ble heltene for hjemmelaget i London. Kraftspissen Costa sendte vertene i føringen etter bare sju minutters spill på Stamford Bridge, mens belgiske Hazard doblet ledelsen etter en drøy halvtime. Moses satte inn kampens tredje og siste scoring ti minutter før slutt.

Lørdagens resultat gjør at Chelsea klatrer opp på 5. plass før resten av denne rundens kamper. Antonio Conte og co. har 16 poeng etter åtte kamper. Leicester, som foreløpig ligger nede på 12.-plass, har kun åtte poeng så langt. Lagets forrige seier i serien kom mot Burnley 17. september (3-0).

Chelsea kunne juble for en tidlig ledelse på eget gress. En corner fra høyre ble slått lavt inn i boksen, Nemanja Matic flikket ballen videre, og alene foran kassen ventet Costa. Spissen dunket ballen i mål via Leicester-keeper Kasper Schmeichel. Leicester-kaptein Wes Morgan markerte Costa i forkant, men et øyeblikks uoppmerksomhet ga Chelsea-spissen tid til å stikke unna og lukte målsjansen. Den tok han godt vare på.

Så var det Hazards tur. Etter 33 minutter fikk en liggende Pedro «brassesparket» ballen videre mot belgieren. Driblefanten fikk ballen i hodet, tok den med seg inn i boksen i stor fart, rundet keeper Schmeichel og dunket inn 2-0. Manager Antonio Conte jublet stort på sidelinjen.