FIFA overtar styringen i gresk fotball

Olympiakos-kaptein Luka Milivojevic i aksjon i en europaligakamp. Det greske fotballforbundet settes nå under administrasjon av FIFA etter langvarig krangling med myndighetene i landet. Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters / NTB scanpix
Olympiakos-kaptein Luka Milivojevic i aksjon i en europaligakamp. Det greske fotballforbundet settes nå under administrasjon av FIFA etter langvarig krangling med myndighetene i landet. Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har oppnevnt en «normaliseringskomité» som skal overta daglig drift av det kriserammede greske fotballforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I praksis settes det greske forbundet under administrasjon. Det ble besluttet på FIFA-rådsmøtet i Zürich denne uken, etter flere måneder med krangling mellom fotballforbundet og myndighetene i Hellas.

I en telefaks til det greske fotballforbundet, signert av FIFAs generalsekretær Fatma Samoura, står det at komiteen blant annet skal endre forbundets statutter slik at de er i samsvar med FIFAs regler.

– FIFA-rådet ble informert om de ulike problemene det greske forbundet har møtt de siste månedene, deriblant det spente forholdet til myndighetene som delvis stammer fra ubalanse mellom nasjonalt lovverk og forbundets uavhengighet, står det i meldingen fra FIFA.

– Andre problemer er at fotballpresidenten og andre medlemmer av forbundsstyret har trukket seg som følge av rettslige skritt, ulike påstander om dommerstanden og problemer med håndtering av etikksaker.

Den FIFA-utnevnte komiteen skal også arrangere nye valg i det greske fotballforbundet innen 31. mai neste år.

Idrettsminister Stavros Kontonis ønsket FIFA-avgjørelsen velkommen som «en positiv utvikling som sørger for at dyktige folk settes til å håndtere problemer som har herjet gresk idrett i årevis».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært