Løken: – Høgmo bør få fortsette

Per-Mathias Høgmo etter 4-1 over San Marino tirsdag.
Per-Mathias Høgmo etter 4-1 over San Marino tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Karl Petter Løken mener at Per-Mathias Høgmo skal lede Norge også mot Tsjekkia i november. NRK-eksperten vil ha forsvarsspillet strammet realt opp og kaller San Marinos mål «komikveld».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge vant tirsdag 4-1 etter at det sto 1-1 til et godt stykke ut i 2.-omgangen.

Etterpå var Høgmo meget offensiv. – Jeg er rett mann til å lede dette laget. Takk, sa han før han forlot tirsdagens pressekonferanse.

Løken mener i hvert fall at det ikke bør komme et trenerskifte før neste kamp.

– Hadde dette endt med uavgjort, kunne ikke Høgmo ha fortsatt. Da hadde troen på det norske landslaget blitt borte og lufta vært helt ute av ballongen med tanke på sponsorer og generelt, sier Løken til NTB.

– Jeg tror Høgmo kommer til å sitte i hvert fall til etter kampen mot Tsjekkia. Er vi etter den ikke med i kampen om andreplassen i puljen, så bør man se i retning av en ny trener.

Det var fotballpresident Terje Svendsen som åpnet for at Høgmos jobb skulle evalueres etter San Marino-oppgjøret. Det skjedde på flyplassen etter 0-1-tapet i Aserbajdsjan lørdag.

Svendsen svarte ikke på NTBs henvendelser etter kampen tirsdag.

Les også: Selnæs-utbrudd avslørt: – Dere er så helvetes dårlige

Hjelp

– Aserbajdsjan og Tsjekkia spilte 0-0 tirsdag?

– Ja, vi fikk jo de resultatene vi gjerne ville ha. Det ble jo også uavgjort mellom Tsjekkia og Nord-Irland i første omgangen. Dette gjør jo at tsjekkerne er under press før kampen mot Norge. Jeg tror det vil kunne passe oss bra å slå litt under fra og spille på kontringer.

– De første 75 minuttene tirsdag er for dårlig. Så fikk vi satt innpå noen spillere som satte fart i det. Adama Diomande var ok. Ikke minst Martin Samuelsen når han kommer inn. Han spiller med lave skuldrer og tørr å drible. Han har både fart, finter, finesse og ikke minst kløkt.

– Føler du at Høgmo har backing fra laget sitt?

– Nei, jeg synes det har vært for dårlig i de siste kampene. Det har ikke gnistret av laget. Det skal det gjøre når du spiller for landslaget, både defensivt og offensivt. Vi slipper inn for mange enkle baklengsmål. Jeg beklager å si det, men San Marinos scoring var jo nesten komikveld.

Les også: Helland om San Marino-kampen: – Jeg ble klam i hendene på 1-1

Trene mer

– Det samme så vi i Aserbajdsjan. Vi tar ikke nok ansvar bakover. Der må det strammes opp for kampen mot Tsjekkia, og dette må trenes på. Det kan ikke være jobbet nok med så lenge vi til stadighet slurver.

– Vi spiller mot San Marino. Det er i beste fall mot norsk 2. divisjonsnivå, og det kunne vi faktisk ha klart å avgi poeng mot.

– Synes du jakten på Høgmo har vært for tøff?

– Du lever ene og alene av resultater som landslagstrener. De har ikke vært gode nok. I den senere tiden har vi også sett et norsk lag som har hengt mer med nebbet og ikke vist den viljen man forventer. Jeg vet ikke om jeg synes kritikken av Høgmo har vært så urettferdig. Han har også gått høyt ut på banen. Så han får litt som fortjent.

– Så 4-1 over San Marino er ingen friskmelding av landslaget?

– Nei, det er det absolutt ikke. Det var kun det siste kvarteret og de ti første som får godkjent. Utover det så døde det helt hen.

Les også: Talentspeider: – Norsk klubbfotball er kav råtten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus