Argentina tapte uten Messi

Angel Di Maria og Argentina tapte mot Paraguay tirsdag. Foto: Marcos Brindicci, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Argentina er i småtrøbbel i den søramerikanske VM-kvalifiseringen etter 0-1-tapet hjemme mot Paraguay tirsdag. Sergio Agüero bommet på straffe da Lionel Messi sto over med skade.

Resultatet gjør at det har tettet seg skikkelig til i den ti lag store kvalifiseringen. Brasil og Uruguay skiller seg riktignok ut på topp med henholdsvis 21 og 20 poeng, men deretter følger lagene tett som hagl.

Ecuador og Colombia har 17 poeng, Argentina 16, Paraguay 15 og Chile 14. Argentina ligger for øyeblikket på plassen som gir playoff mot vinneren av Oseania-kvaliken.

Mot Paraguay kom det eneste målet etter 18 minutter da Derlis Gonzalez scoret etter en effektiv kontring – og ditto hodeløst forsvarsspill av argentinerne.

Kun minutter senere var Angel Di Maria nær ved å utligne da han traff utsiden av stolpen på et skudd fra drøyt 20 meter.

Like etter pause fikk Argentina straffe etter en hands i feltet, men Sergio Agüero klarte ikke å overliste Justo Villar i Paraguay-buret. Ett minutt senere kunne Manchester City-spissen få sin revansj da han kom alene mot Villar, men nok en gang gikk sisteskansen seirende ut av duellen.

– Det finnes ingen unnskyldninger. Vi spilte dårlig. Nå må vi heve oss, fastslo Agüero etter kampen.

Brasil-seier

Kvaliklederne fra Brasil hadde på sin side en relativt enkel oppgave borte mot Venezuela.

For sistnevnte ble gikk oppgaven fra vanskelig til omtrent umulig da keeper Dani Hernandez spilte ballen rett i beina til Gabriel Jesus etter sju minutter. Resultatet ble scoring imot etter en vakker lobb av Jesus.

Brasils andre og siste mål kom nærmere åtte minutter ut i annen omgang da Willian dukket opp på bakre stolpe og fastsatte sluttresultatet til 2-0 til de gulkledde.

Suárez-scoring

Cristian Rodríguez og Luis Suárez tegnet seg i målprotokollen da Uruguay spilte 2-2 borte mot Colombia. Abel Aguilar sendte vertene i ledelsen etter kvarteret, men kvarteret før slutt hadde Uruguay snudd til 1-2.

Fem minutter før slutt utlignet Yerri Mina for Colombia.

I de øvrige kampene spilte Bolivia og Ecuador 2-2, mens Chile vant 2-1 mot Peru. Arturo Vidal scoret begge målene for Chile.