Helland optimist etter nervepirrende seier

Pål André Helland var fornøyd etter tirsdagens resultater i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Pål André Helland var fornøyd etter tirsdagens resultater i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pål André Helland var tilskuer da Norge til slutt tok tilbake ledelsen og vant 4-1. Tirsdagens resultater i Norges gruppe gir ham ny tro på playoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig som Norge tok sine tre første poeng i VM-kvalifiseringen, vant Tyskland 2-0 over Nord-Irland. I tillegg spilte Tsjekkia uavgjort mot Aserbajdsjan. Dermed er Norge fire poeng bak Aserbajdsjan, som for øyeblikket innehar 2.-plassen bak Tyskland.

De åtte beste toerlagene går til omspill.

Helland pådro seg en skade i lysken i 0-1-tapet mot Aserbajdsjan på lørdag og var derfor ikke Per-Mathias Høgmos tropp.

– Det var et veldig fint resultat med Tsjekkia. Det gjør at vi er forbi Tsjekkia på tabellen, og er ett poeng bak Nord-Irland – det var de som var regnet som våre rivaler før kvalifiseringen, sa Helland til NTB etter kampen.

– Nå er det tre poeng i Tsjekkia som gjelder. Da er vi nesten i førersetet. Hvem hadde trodd det for noen dager siden? la han til.

Les også: Fotballekspert: – Høgmo bør få fortsette

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Som Nest-Sotra

Norges seier over San Marino var lenge en nervepirrende affære. San Marino utlignet til 1-1 snaut ti minutter etter pause. I 23 minutter ble det utenkelige etter hvert tenkelig for publikum på Ullevaal.

– Jeg ble klam i hendene på 1-1 og det gikk over 70 minutter. Men det ble en fin dag. 4-1 er et ok resultat, konkluderte Helland.

Les også: Selnæs-utbrudd avslørt: – Dere er så helvetes dårlige

San Marino skapte svært lite på egenhånd, men tok var på den ene muligheten Norge forærte dem.

Helland mener styrkeforholdet var det samme som da hans Rosenborg møtte 2.-divisjonslaget Nest-Sotra i cupens fjerde runde tidligere i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vant 3-1 med toppet lag. Det var det samme. Det er halvfullt på tribunen, og man får ikke det samme kicket. Man må ta seg selv i nakkeskinnet for å få noe ut av det, sa hemnværingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Talentspeider: – Norsk klubbfotball er kav råtten

Trenger støtten

– Hvor god var Norges prestasjon?

– Så som så. I for store perioder skaper vi ikke nok, men det gjør vi på slutten. Det handler om å være tålmodig. Alt annet enn tre poeng hadde vært en skandale. Men vi får ikke mer enn tre poeng. Jeg håper folk skjønner at vi trenger støtte, men jeg skjønner at folk ikke er fornøyde. Halvfull og full tribune er som natt og dag. Jeg håper vi gjør oss fortjent til at folk kommer på kamp, sa Helland.

8289 tilskuere var til stede på Ullevaal tirsdag.

Neste kvalifiseringskamp for Norge er borte mot Tsjekkia 11. november. Da vil Helland være aktuell for landslagsspill igjen. Han er tilbake på banen igjen om 1-2 uker ifølge ham selv.

Les også: Nytt tap for Hareide: – Vi har gjort det veldig vanskelig for oss selv