Høgmo fornøyd med mål mot San Marino

Se video.

Krisehøsten preger A-landslaget. Per-Mathias Høgmo er helt på defensiven når han sier han «vil være godt fornøyd dersom vi scorer mål» mot lilleputten San Marino.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skrekkhøsten har gitt tre strake tap og null norske scoringer.

– Jeg vil være veldig godt fornøyd dersom vi scorer mål. Vi kommer garantert til å skape mange sjanser. Jeg håper selvsagt på en god opplevelse. Det vil gjøre veldig godt for oss å score mål og få en seier etter de tre siste kampene. Vi trenger å spille på oss selvtillit, både oss og dere (pressen), sa en blid landslagssjef på den siste pressekonferansen før tirsdagens møte med San Marino.

Norge er blant ni lag som ikke har scoret i løpet av de to første rundene i VM-kvalifiseringen. Tirsdagens gjester har heller ikke scoret, men det er langt mindre overraskende.

Joshua King har imponert for Bournemouth i år. Vårsesongen var meget god. Han ble Premier League-lagets toppscorer.

I høst er det blitt to mål for en King som ofte ser langt lettere ut i steget og mer sharp ut for klubblaget.

Les også: Norske spillere livredde for å «jinxe» før møtet med San Marino

Tålmodighetsprøve

– Får du like mye ut av Joshua King som (manager) Eddie Howe i Bournemouth?

– Josh gjorde strålende kamper for oss senest i sommer mot Island og Belgia, og nå senest mot Tyskland gjorde han mye bra. Han største styrke først og fremst synes jeg er kontringsspill. Der er han dyktig. Han er dyktig når han er rettvendt. Det vil alltid være forskjell fra kamp til kamp. Noen ganger får han ut enda mer av sitt potensial enn i andre kamper. Det vil være litt forskjellig, sa Høgmo på NTBs spørsmål.

Les også: Høgmo: – Jeg evalueres hele tiden

Han nærmest antyder at det kan bli en tålmodighetsprøve mot nummer 200 på FIFA-rankingen. Da snakker vi om et San Marino-lag som aldri har vunnet en kvalifiseringskamp. Eneste seier i landets historie kom mot Liechtenstein i en treningskamp.

Litt bedring var det i forrige kvalik, for da ble det første poenget hanket inn mot Estland og det første bortemålet scoret mot Litauen.

– Vi må være tålmodige. Når en ser på historikken til kampene til San Marino, blir det mer og mer åpning jo lenger kampen pågår, lød det fra Høgmo mandag.

Les også: Henriksen: - Vi sliter i begge boksene

King får selskap

Han satset kun på King på topp mot Aserbajdsjan sist, men antyder at PL-spissen får selskap tirsdag.

– Nå får vi se hvor mange spisser det blir utpå der. Laget får dere før kampstart i morgen, sa Høgmo.

Han ville aldri strekke seg lenger enn at Norge var «knepen favoritt» mot Aserbajdsjan. Selv en presset landslagssjef kommer ikke unna kraftig favorittstempel mot en nasjon som begynte å spille offisielle kamper først i 1990.

– En kamp vi definitivt skal vinne. Vi er favoritter, ja, sa Høgmo.

Da San Marino gjeste Norge høsten 1992 vant Egil Olsens lag 10-0.

Fotballekspert: – Et spørsmål om hvor mye mer Høgmo orker

Ole Selnæs får likevel spille tirsdagens VM-kvalifiseringskamp mot San Marino, får NTB opplyst.

Selnæs spilleklar mot San Marino

FIFA har opprettet disiplinærsak mot Selnæs etter munnbruk mot dommeren i Aserbajdsjan etter 0-1-tapet lørdag.

I påvente av en avgjørelse i disiplinærsaken, er Selnæs spilleberettiget. I kamprapporten sto det at midtbanespilleren var ilagt rødt kort etter tiraden mot dommer Liran Liani.

Men det viste seg at det røde kortet aldri ble gitt, selv om dommeren meddelte at han ville innrapportere Saint-Étienne spilleren.

Det internasjonale fotballforbundet har bekreftet at det er blitt begått saksbehandlingsfeil.

Norges Fotballforbund har fått en beklagelse fra FIFA. Selnæs kan spille mot San Marino, men risikerer i stedet å måtte stå over mot Tsjekkia i november. Det er uklart når disiplinærsaken blir avgjort.

– Det er FIFA som håndterer det her. I og med at det aldri ble vist et rødt kort, har vi bedt om en forklaring i etterkant. FIFA kom tilbake og viste til at det var gjort en formel feil. Saken blir dermed behandlet på neste møte, som er fast prosedyre. Vi kan ikke si «la han sone nå». Om han står igjen der med null (kamper) eller straff vil vise seg, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo før tirsdagens trening.

Assistent Martin Foyston er uansett suspendert etter munnhoggeriet i Aserbajdsjan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus