Viking sendte Start ned

Start fikk en god åpning, men tapte 0-2 borte mot Viking. Dermed rykker laget ned fra eliteserien. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Start kom til gode sjanser, men klarte ikke å utsette nedrykket i 0-2-tapet borte mot Viking.

At sørlendingene må spille i 1. divisjon neste sesong, har i praksis vært klart en stund. Start har kun plukket skarve 12 poeng på 26 kamper, og søndag ble nedrykket bekreftet.

Gjestene fra Kristiansand var ikke uten solide målsjanser, men som så mange ganger før hadde ikke de gulsvarte marginene på sin side. Først gikk André Danielsens distanseskudd via Start-stopper Tapio Heikkilä og i mål etter 26 minutter. Deretter sto Håkon Opdal for alt annet enn patent keeperspill da Viking doblet ledelsen halvveis ut i annen omgang.

Resten av kampen ble grei skuring for Viking. Luften gikk tydelig ut av Start etter Joackim Jørgensens 2-0-scoring.

Tapet var Starts 16. i årets eliteserie. Først forrige helg tok Steinar Pedersens mannskap sin første trepoenger.

Action

Det var en fartsfylt åpning i Stavanger. Chidiebere Nwakali kom til en stor Start-sjanse, men skjøt like utenfor da han kom alene med Viking-keeper Iven Austbø. Få minutter senere var Patrick Pedersen svært nær å gjøre det for hjemmelaget, men Opdal vartet fram en mesterlig redning.

Start så livlige ut etter å ha fått smaken på seier forrige helg, men så kom det uheldige selvmålet. Danielsen fikk ballen servert etter en klarering og banket til. Skuddet var innom Heikkilä og endret så mye retning at Opdal var utspilt.

Like før hadde Starts Robert Sandnes upresset styrt et godt innlegg over mål. Sørlendingene hadde også en ball i stolpen da Espen Børufsens kanonskudd gikk rett på Austbø. Vikings sisteskanse slo ballen i aluminiumen.

Svakt keeperspill

2-0-målet kom etter et frispark fra Chris Dawson. Opdal rykket ut i feltet, men feilberegnet totalt. Dermed kunne Jørgensen heade ballen i nettmaskene. Heikkilä sto ved første stolpe, men finnen maktet ikke å avverge.

Viking ligger på 7.-plass med 39 poeng med fire kamper igjen. Stavanger-laget er ikke helt ute av medaljekampen, men har litt vel mange lag foran seg. Odd på bronseplass er bokført med 42 poeng.