Håpet lever for Lillestrøm etter borteseier

Eliteserien fotball 2016: Stabæk-Lillestrøm. Gary Martin jubler etter å ha scoret LSKs andre mål under eliteseriekampen mellom Stabæk og Lillestrøm på Nadderud stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Lillestrøm slo Stabæk 2-1 og tok en sårt tiltrengt trepoenger i kampen om å holde seg i eliteserien.

Laget har vært på øverste nivå siden 1975, men åtte strake kamper uten seier sendte kanarifuglene under nedrykksstreken. I Arne Erlandsens annen kamp som Lillestrøm-trener etter sparkingen av Rúnar Kristinsson tok laget tre uhyre viktige poeng.

Sheriff Sinyan, suspenderte Frode Kippes erstatter i Lillestrøm-forsvaret, sendte bortelaget i ledelsen før hvilen, mens Gary Martin gjorde 2-0 fem minutter ut i annen omgang. På overtid reduserte Sebastian Pedersen for Stabæk.

Lillestrøm ligger fortsatt under streken, men er bare ett poeng bak Stabæk på kvalifiseringsplass når det gjenstår fire runder.

Lekker lobb

Det var ingenting å si på at bortelaget tok ledelsen på Nadderud og til slutt fikk med seg alle poengene. Erling Knudtzon fikk kampens første sjanse før minuttet var spilt, mens Malaury Martin sendte et frispark i stolpen etter en halvtimes spill.

Ledermålet kom ti minutter før pause. Bonke Innocent lempet ballen inn i 16-meteren etter et innkast. Der ventet midtstopper Sheriff Sinyan som på lekkert vis – tilsiktet eller ikke – lobbet ballen over Stabæk-keeper Sayouba Mandé og i nettet.

Martins tredje

Gary Martin erstattet en skadd Knudtzon før hvilen og viste seg tilliten verdig. I det 50. minutt mottok engelskmannen ballen i fint driv og sendte en markkryper i Mandés venstre hjørne til 2-0. Det var engelskmannens tredje mål denne sesongen.

Derfra og inn handlet det meste om å forsvare ledelsen for Erlandsens mannskap.

Muhamed Keita traff tverrliggeren på et frispark for Stabæk, men reduseringen kom ikke før i overtiden ved Sebastian Pedersen i det som kan vise seg å bli et avgjørende nederlag for bærumslaget. Aalesund ligger to poeng foran Stabæk før deres kamp mot Odd søndag.