Flod ikke overrasket over Allardyce-avsløringen

John Carew sammen med agent Per A. Flod i 2005 før spissen signerte for Lyon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
John Carew sammen med agent Per A. Flod i 2005 før spissen signerte for Lyon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere fotballagent Per A. Flod forhandlet med daværende West Ham-trener Sam Allardyce om en overgang for John Carew i 2011. Det forløp ikke uten problemer, skriver NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg forhandlet direkte med Sam Allardyce da John Carew gikk til West Ham i 2011. Så jeg er ikke fryktelig overrasket, sier Per A. Flod til NRK om avsløringene rundt England-manager Sam Allardyce.

Allardyce er i trøbbel etter at avisen The Telegraph har offentliggjort opptak av England-treneren hvor han gir råd om hvordan man omgår landets overgangsregler.

Det engelske fotballforbundet (FA) har umiddelbart satt i gang etterforskning, skriver Sky Sports, og flere har uttalt at 61-åringen kommer til å miste jobben.

Tredjepart

Advokat Per A. Flod forhandlet med Allardyce for fem år siden. Den tidligere fotballstjerna John Carew var i West Hams søkelys og partene satte seg rundt forhandlingsbordet.

– Det var åpenbart penger som skulle til noen som åpenbart ikke burde fått det, sier Flod og utdyper:

– Det kom inn mennesker i den overgangen som jeg ikke hadde kontroll på. Det var én faktor. Det er for så vidt en av de vanskeligste overgangene jeg har hatt. Det ble gitt innspill underveis som ikke var «all right». Og det var ikke på den måten jeg ønsket at det skulle være. Jeg følte at det var ute av kontroll en periode. Og det var åpenbart at det satt mennesker utenom systemet som øvde innflytelse på overgangen. Og penger som gikk andre veier enn vi ville.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Lite komfortabel

Overgangen ble til slutt gjennomført, men det var kun fordi Flod gikk med på halvere å salæret sitt.

– Det ble tatt kontakt med meg fra en person, som jeg ikke har lyst til å si navnet på, som opptrådte veldig annerledes, og som plutselig skulle være med. Og salæret mitt, som var avtalt, ble plutselig halvert underveis på grunn av at det var andre som skulle ha penger, forteller advokaten.

– Jeg vil ikke hevde at Allardyce selv fikk penger her. Men det var en overgang med elementer som jeg var svært lite komfortabel med, avslutter Flod, som ikke lenger jobber som fotballagent.