LSK vil ha Edvartsen straffet

Dommer Svein-Erik Edvartsen forklarte situasjonen som førte til rødt kort og straffespark til pressen etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen stadion.
Dommer Svein-Erik Edvartsen forklarte situasjonen som førte til rødt kort og straffespark til pressen etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballdommer Svein Erik Edvartsen møter sterke reaksjoner etter uttalelsene på Åråsen søndag. LSK vil ha veteranen straffet og dagen derpå tar dommeren selvkritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Edvartsen havnet i begivenhetenes sentrum da Frode Kippe ble utvist i annen omgang av eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Sogndal. Etter kampen ble det voldsomme diskusjoner rundt om Edvartsen hadde vist ut feil mann.

TV-bildene kunne tyde på at Kippes midtstopperkollega Marius Amundsen begikk den mest alvorlige forseelsen forut for utvisningen, men dommer Edvartsen sto på sitt. Han beskyldte i stedet LSK-spillerne for å opptre kynisk og utvise manglende forståelse for fair play.

Toppdommerens uttalelser skapte voldsomme reaksjoner på Åråsen.

Les også: Marerittstart for Erlandsen i LSK-comebacket

La inn protest

Overfor Romerikes Blad bekrefter Lauritsen at LSK vil legge inn protest mot det de mener var et feilaktig rødt kort på lagkaptein Kippe.

– Vi er enig i at det er straffe, og vi er enig i at det skal gis et rødt kort i den situasjonen. Men det er feil mann som får kortet. Vi mener det er feil at Frode (Kippe) skal straffes for noe han ikke har gjort, sier han til lokalavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi protesterer kun på det røde kortet. Det har aldri vært snakk om en protest for å få omkamp, tilføyer han.

LSK mener også Edvartsen bør ilegges straff for de kontroversielle uttalelsene.

– Vi regner med at Norges Fotballforbund straffer Edvartsen på samme måte som de ville gjort om en spiller hadde uttalt seg på denne måten, sier Lauritsen.

Staberg-kritikk

Han er ikke alene om å reagere skarpt på Edvartsens uttalelser. Tidligere toppdommer Per Ivar Staberg er også kritisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det går ut over dommerstandens troverdighet når han opptrer på denne måten. Man skal ikke la seg bli herset med som dommer, men dette var kanskje litt flåsete sagt, sier han til TV 2.

Konstituert generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, sier følgende:

– Vi tar avstand fra denne type ordbruk, og vi kommer til å følge det opp med Edvartsen. Jeg vil sterkt beklage ordbruken overfor LSK.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Edvartsen selv beklaget dagen derpå.

– Lillestrøm har selvsagt sin fulle rett til å legge inn protest, og jeg burde aldri ha sagt det jeg sa i «kampens hete» etter kampslutt. Som dommer skal jeg uttale meg om egne prestasjoner på banen. Jeg vil derfor beklage mine uttalelser overfor LSK, sier han.

Les også: Rosenborg ble seriemester