Meny

Hegerberg-trippel løste floken for Norge

Ada Hegerberg scoret tre av målene da Norge slo Israel med 5-0 i EM-kvalifiseringskampen onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ada Hegerberg innfridde alle forventninger og scoret hat trick i 5-0-seieren over Israel i den siste EM-kvalifiseringskampen i fotball mandag.

– Stemningene var bra, og det var mer intimt, sa Hegerberg til NTB etter seieren.

– De beste periodene av laget var veldig gode. Vi fikk til et kombinasjonsspill og vi fikk til et breddespill med backene høyt. De to første målene var jo strålende og akkurat slik som vi ønsker. Vi klarer å få med oss en femmålsseier som vi er godt fornøyd med, sa Roger Finjord til NTB.

Hegerberg ble matchvinner i det forrige møtet med kampens eneste mål.

Mandag stanget og stanget de norske spillerne i den israelske forsvarsmuren. Det gikk 43 minutter før Hegerberg fant nettmaskene etter en flott pasning fra backen Kristin Minde.

Norge åpnet bra og skapte to-tre gode mulighet de første ti minuttene, men så falt intensiteten i det norske spillet. Heller ikke presisjon på pasningene og timingen på løpene stemte lenger.

– Vi hadde bra tempo i perioder, men vi er nødt til å være mer nøyaktige, sa Finjord som forklaring på den begredelig 1.-omgangen.

Defensivt

Det israelske laget lå i tillegg ekstremt lavt med hele laget og hadde hele tiden veldig mange spillere bak ballen. Innenfor 16-meteren var det hele tiden veldig godt befolket.

Etter hvilen tok det bare tre minutter før nok et Minde-raid fant foten til Hegerberg inne i feltet og 2-0. Fire minutter senere hadde Lyon-proffen gjort sitt tredje mål for kvelden.

Vilde Bøe Risa fikk sin landslagsdebutant etter 65 minutter da hun erstatter Emilie Haavi. Hun brukte drøye fem minutter før hun også hadde gjort sitt første landslagsmål.

50

5-0 var det en veteran som sto for. Isabell Herlovsen satte inn et utsøkt skudd. Det var hennes 50. landslagsmål i karrieren.

Neste oppgjør for Finjords utvalgte blir treningskamper mot Sverige på hjemmebane 24. oktober og borte mot OL-mester Tyskland 29. november.

– Fram til de kampene må vi jobbe med å spille mer mot etablert forsvar og på kontringsspill, sa Finjord.

EM-sluttspillet i Nederland går neste sommer, men det er ennå ikke klart om det er Finjord som skal lede det norske laget. Hans kontrakt med NFF går ut i desember.

– Om jeg blir med videre får vi se. Nå blir det en evaluering også i forhold til familiesituasjonen. Jeg har vært med i fire år, og det er ganske lenge. Antall reisedøgn har vært like mye i alle de årene, sa Finjord.

Populært