Meny

Norge på 70.-plass på FIFA-rankingen

Per-Mathias Høgmo i aksjon på sidelinjen under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tyskland på Ullevaal stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge falt som ventet på FIFA-rankingen. Per-Mathias Høgmos mannskap ligger på 70.-plass.

Det betyr at laget har falt 20 plasser. Norge ligger blant annet bak Burkina Faso (67.-plass) og Trinidad og Tobago (69.-plass), mens smånasjonene Benin, Kapp Verde og Guinea-Bissau følger like bak. Blant de hundre beste nasjonene er det kun Finland og Israel som har stupt mer på rankingen enn Norge. De har falt henholdsvis 23 og 22 plasser.

70.-plassen er en av Norges svakeste noteringer på FIFA-rankinger siden rankingen ble innført i 1993. Kun september-plasseringen i 2014, der Norge var på 76.-plass, er svakere. I november i fjor ble det også 70.-plass.

– Det gjenspeiler at det ikke står så bra til, sier NRK-ekspert Tom Nordlie til NTB.

– Det er rett og slett på bakgrunn av resultatene, men også litt selvforskyldt. Det er alltid en vurdering om man ønsker å være kynisk og samle FIFA-poeng, eller spille mot lag som Belgia og Portugal. Med Tyskland som første motstander i VM-kvalifiseringen sier det seg selv at det var en risiko.

Forventer seirer

Før tapene i landskampen mot Hviterussland (0-1) og i VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland (0-3) i august, lå Norge på 50.-plass.

Nordlie ønsker ikke å legge for mye i plasseringen på rankingen og minner om at Norge var oppe på en andreplass under Egil «Drillo» Olsen.

– Du kan bruke statistikk til mye, men jeg er helt sikker på at Norge er bedre enn de lagene rundt dem på rankingen.

Den rutinerte fotballtreneren forventer likevel at Norge har sanket flere rankingpoeng og poeng etter kampene mot Aserbajdsjan (8. oktober) og San Marino (11. oktober).

– Seks poeng vil være bra på de tre første rundene. Alt under fire poeng er krise, sier Nordlie.

Les også: Ranieri tror ikke på nok et Leicester-eventyr

Argentina topper

Argentina troner fortsatt øverst på FIFA-rankingen og øker avstanden ned til Belgia. Norges overmenn i VM-kvalifiseringen, Tyskland, rykker opp én plass og er nummer tre. Brasil gjør et solid byks etter to seirer i VM-kvalifiseringen og deler fjerdeplassen med Colombia.

Chile, Portugal, Frankrike, Uruguay og Wales følger henholdsvis på de fem siste plasseringene innenfor topp ti. Spania, England og Italia følger på de neste plassene.

Åge Hareide og hans danske mannskap faller to plasseringer fra 44.- til 46.-plass, fem plasser bak Sverige.

Kosovo, med Valon Berisha og Bersant Celina på laget, rykker opp 22 plasser til 168.-plass.

Slik er rankingen for de andre lagene Norges VM-kvalifiseringsgruppe: 3) Tyskland 1347, 30) Nord-Irland 798, 33) Tsjekkia 762, 133) Aserbajdsjan 253, 201) San Marino 17.

Les også: Terminliste for Champions League 2016/17

Populært