Norge stuper på FIFA-ranking

Norge og landslagssjef Per-Mathias Høgmo må belage seg på et fall på FIFA-rankingen mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Norge og landslagssjef Per-Mathias Høgmo må belage seg på et fall på FIFA-rankingen mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag presenteres FIFA-rankingen for september. Det blir ikke hyggelig lesning for landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt tyder på at Norge vil falle et anselig antall plasser fra 50.-plassen i august. Det må naturligvis de to ferske tapene for Hviterussland (0-1) og Tyskland (0-3) ta hoveddelen av skylden for.

Norge sto bokført med 588 rankingpoeng i august. Det tilsvarende tallet for september vil være 487, viser Det internasjonale fotballforbundets egne prognoser.

Det resulterer etter alt og dømme i at Norge faller 20 plasser på rankingen – til 70.-plass, melder nettstedet football-rankings.info.

Ingen av de øvrige nasjonene fra topp 50-lista i august faller like mye. Nest verst er utviklingen for Venezuela og Egypt som ramler henholdsvis 14 og ti plasser.

Les også: Ranieri tror ikke på nok et Leicester-eventyr

Skulle de nevnte prognosene vise seg å stemme, må Norge bokføre én av sine svakeste FIFA-rankinger siden rankingen ble innført i 1993. Kun september-plasseringen i 2014, der Norge var på 76.-plass, er svakere. I november i fjor ble det også 70.-plass.

Så langt i 2016 har laget til Per-Mathias Høgmo ligget rundt nummer 50 på rankingen.

Norge innledet VM-kvalifiseringen med 0-3-tap for Tyskland på Ullevaal nylig. Fire dager tidligere ble Hviterussland for sterke. Det norske laget fremsto svært blekt i begge kampene.

Les også: Terminliste for Champions League 2016/17