Norge stuper på FIFA-ranking

Norge og landslagssjef Per-Mathias Høgmo må belage seg på et fall på FIFA-rankingen mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Norge og landslagssjef Per-Mathias Høgmo må belage seg på et fall på FIFA-rankingen mandag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Torsdag presenteres FIFA-rankingen for september. Det blir ikke hyggelig lesning for landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tyder på at Norge vil falle et anselig antall plasser fra 50.-plassen i august. Det må naturligvis de to ferske tapene for Hviterussland (0-1) og Tyskland (0-3) ta hoveddelen av skylden for.

Norge sto bokført med 588 rankingpoeng i august. Det tilsvarende tallet for september vil være 487, viser Det internasjonale fotballforbundets egne prognoser.

Det resulterer etter alt og dømme i at Norge faller 20 plasser på rankingen – til 70.-plass, melder nettstedet football-rankings.info.

Ingen av de øvrige nasjonene fra topp 50-lista i august faller like mye. Nest verst er utviklingen for Venezuela og Egypt som ramler henholdsvis 14 og ti plasser.

Les også: Ranieri tror ikke på nok et Leicester-eventyr

Skulle de nevnte prognosene vise seg å stemme, må Norge bokføre én av sine svakeste FIFA-rankinger siden rankingen ble innført i 1993. Kun september-plasseringen i 2014, der Norge var på 76.-plass, er svakere. I november i fjor ble det også 70.-plass.

Så langt i 2016 har laget til Per-Mathias Høgmo ligget rundt nummer 50 på rankingen.

Norge innledet VM-kvalifiseringen med 0-3-tap for Tyskland på Ullevaal nylig. Fire dager tidligere ble Hviterussland for sterke. Det norske laget fremsto svært blekt i begge kampene.

Les også: Terminliste for Champions League 2016/17

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært