Hat trick av Ruud senket LSK

Espen Ruud omgitt av jublende medspillere, etter at han ga gjestene ledelsen 2-3 i eliteseriekampen mellom LSK og Odd på Åråsen stadion søndag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Anført av Espen Ruud seiret Odd 4-2 over Lillestrøm i eliteserien i fotball for menn søndag.

Nedturen for fortsetter for Lillestrøm.

Høyrebacken til Odd avgjorde kampen med et nydelig frispark på overtid da han skrudde ballen i keeperhjørnet fra vel 18 meter. I Lillestrøms forsøk på en utligning økte Sigurd Hauso Haugen til 4-2 i hans debut i eliteserien.

Før det virket Simen Kind Mikalsen å ha sørget for ett poeng da han smalt ballen i lengste hjørne til 2-2 etter 84 minutter.

Dårlig oppladning

Opptakten til kampen var imidlertid alt annet enn god for et Lillestrøm-lag som kjemper mot nedrykk.

RB skriver at keeper Arnold Origi og kantspiller Bassel Jradi, to av lagets beste spillere denne sesongen, havnet i håndgemeng etter en diskusjon på trening fredag.

Det endte med at Rúnar Kristinsson utelot begge to fra søndagens kamptropp mot Odd.

Frode Kippe sa til TV 2 etter kampen av det er et tema man må ta med ledelsen.

– Det kan jeg ikke si så mye om, sa han før han la til at spørsmålet om Kristinsson har spillernes fulle støtte ikke har vært noe tema.

– Dette er vi alle en del av, sa den rutinerte midtstopperen etter tapet.

Laget fikk likevel en meget god start på kampen da Gary Martin ble servert et innlegg fra Mohamed Ofkir. Spissen fikk til en heading som gikk via en Odd-spiller og i mål.

Hjemmelaget virket å holde unna til pause, men så utlignet Ruud.

Høyrebacken ble servert av Rafik Zekhnini etter at teknikeren dro på seg to spillere på venstre og slo ballen motsatt. Der dunket Ruud ballen i mål.

Karusell

Ruud var imidlertid ikke ferdig for kvelden. Etter 65 minutter fikk han ballen på høyresiden og snurret rundt med Mohamed Ofkir før han vendte innover i banen og skrudde ballen i lengste med venstrebeinet.

Simen Kind Mikalsen utlignet etter 84 minutter da han scoret, men deretter scoret Odd to mål på overtid.

Resultatet gjør at Lillestrøm ligger på 13.-plass med 23, à poeng med Aalesund som ligger på kvalifiseringsplass.