Brann og Viking sløste med sjansene

Eliteserien fotball 2016: Brann - Viking Branns keeper Piotr Leciejewski tar ballen i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Viking på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Jakob Orlov, Bismar Acosta og Patrick Pedersen kom alle til store sjanser i kampen mellom Brann og Viking, men det endte målløst i Bergen.

– Alt i alt var det vel greit med uavgjort. Det ble en «krigekamp». Vi skulle hatt tre poeng, men det ble med ett. Vi er i alle fall veldig fornøyd med å holde nullen, sa Brann-stopper Jonas Grønner til TV 2.

– Dette var ikke en stor kamp av oss. Det var dødt utpå der. Vi klarte ikke å få spillet vårt til å sitte, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen.

0-0 betyr at bergenserne blir i toppen, mens Vikings rekke uten trepoengere vokser.

Sjanser

Brann har ikke vunnet på sine siste fire seriekamper, mens for Viking er tallet fem. De mørkeblå har kun vunnet to kamper så langt denne høstsesongen, forrige seier kom mot Sogndal (2-1) 7. august. Brann slo Strømsgodset 1-0 samme dag, og laget har til gode å vinne siden. Rødtrøyene har derimot spilt en kamp mindre enn Kjell Jonevrets menn siden da.

Bergenserne ligger på 2.-plass med 38 poeng før søndagens kamper. Viking (33 poeng) er nede på 9.-plass.

Vertene kom til kampens første store sjanse i oppgjøret lørdag. Daniel Braaten fikk tid og rom ute til høyre etter fem minutter, tok seg inn i gjestenes boks, og slo deretter inn til lagkamerat Jakob Orlov. Svensken hælflikket ballen mot mål, men måtte se at den trillet utenfor venstre stolpe.

Sju minutter før pause var hjemmelaget nok en gang nære 1-0. Torgeir Børvens volleyavslutning suste imidlertid like over mål.

Miss

Kort tid etter pause fikk Branns Acosta en eventyrlig sjanse til å sende bergenserne til himmels. Fra kloss hold blåste han ballen svakt over, til hjemmefansens store fortvilelse. 29-åringen gjemte ansiktet i hendene etter den svake avslutningen.

Viking kom også til store muligheter etter hvilen. Samuel Adegbenro traff metallet, mens danske Patrick Pedersen dunket ballen svakt over fra seks-sju meters hold mot slutten.

På tampen forsøkte innbytter Azar Karadas seg for vertene, men Vikings Iven Austbø avverget.

11.674 billetter var solgt til lørdagens kamp, men det reelle tilskuertallet var tilsynelatende mye lavere.

16 år gamle Halldor Stenevik debuterte for Brann. Unggutten kom innpå etter 76 minutter.