Åtte strake uten tap for Vålerenga

Eliteserien fotball Vålerenga IF - Strømsgodset. Jubel etter at hjemmelagets Simen Kristiansen Juklerød utlignet til 1-1 i eliteseriekampen mellom VIF og SIF på Ullevaal Stadion lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Vålerenga har spilt åtte strake seriekamper uten tap. Simen Juklerød utlignet til 1-1 i hjemmemøtet mot Strømsgodset.

Der første omgang var en tam affære, skjedde det mer på Ullevaal etter sidebytte. I det 51. minutt smalt det fra Eirik Ulland Andersen da han ga Strømsgodset 1-0. Rogalendingen ble fint spilt gjennom av Lars-Christopher Vilsvik på gjestenes høyreside. Med en klinisk avslutning satte han ballen forbi VIF-keeper Marcus Sandberg og i lengste hjørne.

Det var Andersens første mål i eliteserien. Lørdagens kamp var også 23-åringens første fra start på øverste nivå. Han kom til Godset fra Hødd forrige måned.

Nok et hjemmemål

Gjestene fra Drammen klarte ikke å holde lenge på ledelsen. Sju minutter etter målet var Vålerenga à jour da Simen Juklerød bredsidet inn 1-1. Han scoret etter pent forarbeid av Ghayas Zahid.

Juklerød har dermed scoret i tre hjemmekamper på rad.

Rett før utligningen hadde Mounir Hamoud muligheten til å doble til 2-0 på et innlegg, men Godset-backen skled ballen utenfor.

Oslo-klubben fortsetter dermed sin solide poengsanking. Siden det i juli ble klart at Ronny Deila tar over hovedtrenerjobben etter Kjetil Rekdal ved årsskiftet, har ikke Vålerenga tapt én eneste kamp.

Ulike formkurver

Fasiten er fem seirer og tre uavgjort. Forrige tap kom 9. juli. Snuoperasjonen kom svært beleilig for VIF. Rekdals mannskap hadde kun 11 poeng etter halvspilt serie (15 kamper). Åtte kamper senere er klubben bokført med 29 poeng.

Strømsgodset har en motsatt formkurve. Drammenserne har ikke vunnet siden 17. juli, og siden den gang har laget spilt seg ut av medaljekampen med tre uavgjort og hele fire tap.

Vålerengas neste seriekamp er borte mot Haugesund fredag, mens Strømsgodset to dager senere gjester nedrykkstruede Aalesund.