Veland tror ikke på Ødegaard-utlån

Martin Ødegaard
Martin Ødegaard Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye tyder på at Martin Ødegaard blir værende i Real Madrid enn så lenge. Fotballekspert Petter Veland tror ikke det var planen til noen av partene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ødegaard befinner seg i Østerrike sammen med resten av det norske U21-landslaget når overgangsvinduet stenger ved midnatt onsdag. Veland tror ikke 17-åringen lånes ut til en spansk klubb i løpet av dagen.

– Da hadde det sirkulert noe mer konkret der ute. Nå har det vært stille siden Rennes-overgangen ikke gikk i orden. Det virker som han blir i Real Madrid, hvor han spiller for Castilla og trener med førstelaget, sier Veland til NTB.

Viasat-eksperten tror ikke noen av partene hadde sett for seg at Ødegaard skulle bli værende og gå løs på en ny sesong med reservelaget.

– Jeg tror ikke dette var planen til noen. Sommeren 2016 var tidspunktet da hele team Ødegaard skulle ta neste steg i utviklingen. Men det er ikke de eller Real Madrid som har bestemt det. Han har på mange måter blitt et offer for noe han ikke rår over, mener Veland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Marca: Ødegaard forlenger med Real Madrid

For sent

Alternativet er et utlån til en annen spansk klubb. Veland mener imidlertid at det var vanskelig å finne en god løsning da Rennes-overgangen gikk i vasken bare to uker før overgangsvinduet stenger.

– Da har mange spanske klubber kommet langt i den sportslige planleggingen og mange tropper er fulle. Da er alternativene færre enn om prosessen ble startet i juni. Det er vanskelig å plassere Ødegaard på en hylle og si hvor han hører hjemme akkurat nå. Jeg tror ikke de svetter livet av seg for å få det til fordi fire måneder ikke er så lenge.

Les også: Ingen Ødegaard for Høgmo

Januaravtale

Ettersom Ødegaard fyller 18 år i desember, åpner det for en eventuell Rennes-avtale i januar. Ifølge AS har team Ødegaard uttrykt et ønske om å unngå to utlån i løpet av én og samme sesong.

– Mye kan skje i løpet av de fire månedene, men det ligger i kortene at han tar første halvdel av sesongen i Real Madrid og reiser til Rennes i januar, sier Veland.