Diomande mener Phelan fortjener Hull-jobben

Adama Diomandé under fotballandslagets pressetreff i Sandvika mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Adama Diomandé under fotballandslagets pressetreff i Sandvika mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Adama Diomandé roser jobben Mike Phelan har gjort som midlertidig manager for Hull. «Dio» mener Phelan bør få fast ansettelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under Phelans ledelse har Hull rasket med seg seks av ni mulige poeng i Premier League så langt denne sesongen. Lørdag sikret laget seg nesten poeng mot Manchester United, men tapte 0-1 på overtid.

Adama Diomandé har startet tre av tre seriekamper. Han har så langt bidratt med ett seriemål. Angrepsspilleren er ikke overrasket over at Hull, som av mange har blitt spådd på nedrykksplass, har bitt godt fra seg i sesonginnledningen i England.

– Vi er vant til at eksperter dømmer oss nord og ned, men i spillergruppen er det alltid stor tro. Man hørte samme type snakk fra eksperter da jeg var i Strømsgodset og i Stabæk, men der endte det med medalje. Det viser bare at alt er mulig i fotballen, sier Diomande til NTB.

Roser Phelan

At Hull skulle gjøre det så bra, har imponert mange eksperter. Null sommersigneringer, ingen permanent manager og kun 13 skadefrie spillere var den nyopprykkede klubbens lite tillitvekkende status før første serierunde. Problemene er der fortsatt, men optimismen blomstrer. Mike Phelan, klubbens midlertidige manager, er én av grunnene til at det har gått bra i åpningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ser man på det han har gjort i sesongoppkjøringen og på de tre første kampene, så fortjener Phelan selvfølgelig å få managerjobben på fast basis, mener Diomande.

– Hva har han gjort for deg personlig?

– Han har funnet en posisjon på banen der jeg blir utnyttet ganske bra. Jeg får utnyttet styrkene mine, svarer 26-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

God stemning i laget til tross – Diomande innrømmer at klubben preges av kaoset som for tiden hersker utenfor banen. Det snakkes blant annet om nye eiere inn.

Blir påvirket

– Det påvirker oss litt, men på kampdag kobler vi vekk det som står i avisene. Da er det full «konsing» på det manageren sier. Alt det andre, det at alle tror at vi er så langt nede, det blir bare en fordel for oss. En bonus, sier Diomande.

Nå ser den tidligere Stabæk- og Strømsgodset-spilleren fram til søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Tyskland hjemme på Ullevaal. Mandag koste Diomande seg med landslagstrening på Nadderud stadion.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir en tøff kamp mot Tyskland, vi møter gode spillere. Men vi skal gi dem god motstand. Det er den første kampen i VM-kvaliken. Vi får se hva som skjer, sier Diomande, som har lyst til å imponere landslagssjef Per-Mathias Høgmo denne høsten.

– Jeg ønsker å utnytte de styrkene jeg har på banen. Jeg vil prestere på et høyt nivå, slik jeg allerede har gjort det i Premier League. Jeg tror det blir bra, jeg, sier 26-åringen.

Før Tyskland-kampen søndag venter Hviterussland i treningskamp onsdag for Diomande og co.