Nok en Messi-rekord i storseier

Lionel Messi fortsetter å bryte rekorder. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi ble lørdag tidenes første Barcelona-spiller til å score i 13 ligasesonger på rad. Katalanerne knuste Betis 6-2 i den spanske seriepremieren.

Messi og rekorder henger sammen. Argentineren har for lengst skrevet seg inn i fotballhistorien med gullskrift, og nye meritter legges til sesong etter sesong. Lørdag oppnådde han nok en milepæl.

Med sine to scoringer mot Betis har han scoret i 13 strake La Liga-sesonger. Det har ingen andre Barcelona-spillere gjort før ham.

Hylles

29-åringens første seriemål kom i mai 2005. Siden har han aldri sett seg tilbake, og elleve år senere er han oppe i utrolige 314 scoringer i La Liga. Det er selvsagt også en statistikk ingen andre matcher.

– Messi er utrolig. Han er den beste spilleren i verden. Du er nødt til å nyte det når du spiller med en som ham, sa Luis Suárez, som selv scoret hattrick i lørdagens kamp.

Mot Betis la Messi på til 2-1 og 5-1. Det første målet kom da han lurte seg forbi en Betis-spiller og hamret ballen i nettet etter 37 minutter. Mål nummer to banket han inn etter nok en ustoppelig dribletur på vei mot Betis-målet.

Også målmaskinen Suárez markerte seg stort i serieåpningen på Camp Nou. Uruguayaneren stoppet ikke før han hadde fullført sitt hattrick med en herlig frisparkscoring ni minutter før slutt.

Messi og faren dømt til 21 måneders betinget fengsel

Messi med målrekord mot USA

Messi rundet 300 seriemål

5-årig Messi-fan får endelig møte sitt store idol

Tittelgrossister

Ruben Castro gjorde begge målene for Betis. Gjestene utlignet til 1-1 etter halvspilt første omgang, men klappet helt sammen etter pause.

Arda Turan ga Barcelona ledelsen i det sjette minutt.

Katalanerne er regjerende mestere. Messi og co. har vunnet La Liga hele åtte ganger siden 2004/05-sesongen.

– Barcelona er alltid favoritter. Dagens kamp viser hvorfor vi er blitt mestere de siste årene, sa Suárez.

Uavgjort

Villarreal, som fikk ny manager like før seriestart, innledet sesongen med 1-1 borte mot Granada lørdag.

Samu Castillejo sendte de gulkledde i ledelsen da timen var spilt, men Ezequiel Ponce utlignet for Granada bare fire minutter senere.