Nok en Messi-rekord i storseier

Lionel Messi fortsetter å bryte rekorder. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB scanpix
Lionel Messi fortsetter å bryte rekorder. Foto: Albert Gea / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi ble lørdag tidenes første Barcelona-spiller til å score i 13 ligasesonger på rad. Katalanerne knuste Betis 6-2 i den spanske seriepremieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Messi og rekorder henger sammen. Argentineren har for lengst skrevet seg inn i fotballhistorien med gullskrift, og nye meritter legges til sesong etter sesong. Lørdag oppnådde han nok en milepæl.

Med sine to scoringer mot Betis har han scoret i 13 strake La Liga-sesonger. Det har ingen andre Barcelona-spillere gjort før ham.

Hylles

29-åringens første seriemål kom i mai 2005. Siden har han aldri sett seg tilbake, og elleve år senere er han oppe i utrolige 314 scoringer i La Liga. Det er selvsagt også en statistikk ingen andre matcher.

– Messi er utrolig. Han er den beste spilleren i verden. Du er nødt til å nyte det når du spiller med en som ham, sa Luis Suárez, som selv scoret hattrick i lørdagens kamp.

Mot Betis la Messi på til 2-1 og 5-1. Det første målet kom da han lurte seg forbi en Betis-spiller og hamret ballen i nettet etter 37 minutter. Mål nummer to banket han inn etter nok en ustoppelig dribletur på vei mot Betis-målet.

Også målmaskinen Suárez markerte seg stort i serieåpningen på Camp Nou. Uruguayaneren stoppet ikke før han hadde fullført sitt hattrick med en herlig frisparkscoring ni minutter før slutt.

Les også: Messi vil likevel spille for Argentina

Messi og faren dømt til 21 måneders betinget fengsel

Messi med målrekord mot USA

Messi rundet 300 seriemål

5-årig Messi-fan får endelig møte sitt store idol

Tittelgrossister

Ruben Castro gjorde begge målene for Betis. Gjestene utlignet til 1-1 etter halvspilt første omgang, men klappet helt sammen etter pause.

Arda Turan ga Barcelona ledelsen i det sjette minutt.

Katalanerne er regjerende mestere. Messi og co. har vunnet La Liga hele åtte ganger siden 2004/05-sesongen.

– Barcelona er alltid favoritter. Dagens kamp viser hvorfor vi er blitt mestere de siste årene, sa Suárez.

Uavgjort

Villarreal, som fikk ny manager like før seriestart, innledet sesongen med 1-1 borte mot Granada lørdag.

Samu Castillejo sendte de gulkledde i ledelsen da timen var spilt, men Ezequiel Ponce utlignet for Granada bare fire minutter senere.


Personvernpolicy