Reginiussen-redusering gir Rosenborg håp

Rosenborgs Anders Konradsen (t.h) i duell med Austria Wiens Alexander Grunwald torsdag kveld. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

To katastrofale Rosenborg-minutter ga Austria Wien to mål, men Tore Reginiussen headet inn et viktig bortemål like før slutt. Dermed lever håpet om gruppespill i europaligaen for trønderne.

Vertene vant til slutt 2-1 hjemme i Wien. Returoppgjøret spilles neste torsdag.

– Vi får håpe at bortemålet blir gull verdt. Det er stor forskjell på 0-2 og 1-2. Vi får ta med oss det målet og håpe på en bedre prestasjon neste uke, sa midtstopper Reginiussen til Max etter kampslutt.

– En viktig scoring. Den gir oss stor tro på at vi kan klare det på Lerkendal neste uke, der vi har hjemmefansen i ryggen, sa RBK-kaptein Mike Jensen.

Trønderne var best de første 45 minuttene i Østerrike, men Kåre Ingebrigtsens mannskap maktet ikke å få hull på byllen før hvilen. I stedet var det vertene Austria som viste effektivitet og målteft. Scoringer av Alexander Grünwald og Felipe Pires i det 51. og 53. minutt sørget for 2-0-ledelse. Like før slutt stanget Reginiussen inn 1-2 på corner i første kamp av europaligaens 4. kvalifiseringsrunde.

Rosenborg har dermed en tøff, men ikke umulig, oppgave i Trondheim neste torsdag. Vinneren avanserer til gruppespillet.

Rosenborg ute av mesterligaen etter overtidsmål

Ingebrigtsen hevder APOEL kom med drapstrusler

Grünwald-kanon

Austrias første scoring var en perle fra distanse. Grünwald utnyttet et passivt RBK-forsvar utenfor boksen. 27-åringen banket ballen opp i venstre kryss, og Rosenborg-keeper Adam Larsen Kwarasey kunne bare stå og se på at nettet bølget bak ham.

To små minutter etter fikk gjestene nok en kalddusj på Ernst-Happel-stadion. Tore Reginiussen pirket ballen til fotrappe Pires, og brasilianeren lot seg ikke be to ganger. Austria-spilleren fosset fra Hólmar Örn Eyjólfsson og Alex Gersbach i RBK-forsvaret, før han så plasserte ballen lavt i høyre hjørne.

– Slik går det ikke an å holde på, Rosenborg, sa ekspertkommentator i TV-kanalen Max, Tor Ole Skullerud. Skullerud viste til trøndernes svake forsvarsspill i forkant av 0-2-scoringen.

Sjansesløseri

Rosenborg hadde gode muligheter til å gå opp i føringen i 1. omgang, den største fikk Pål André Helland etter 42 minutters spill. Vingen fikk ballen på kort, skrått hold av Fredrik Midtsjø, men Hellands avslutning ble litt for puslete. Austria-keeper Robert Almer fikk slått ballen unna, til hjemmefansens lettelse.

Rosenborg ga seg ikke med det. Like etter Helland-sjansen fikk Mike Jensen muligheten fra distanse, men RBK-kapteinen curlet svakt over fra 19 meter. En frisk Helland tråklet seg inn i Austria-boksen like før pause, men vertene fikk klarert med nød og neppe. Likevel hadde Rosenborg grunn til å være optimistiske etter første omgang.

Austria hadde riktig nok et par muligheter selv, blant annet ved Lucas Venuto, men østerrikerne virket tamme.

Sjansefattig

Etter kalddusjen våknet etter hvert gjestene. Pål André Helland kom til en stor sjanse et kvarter før slutt, men 26-åringens forsøk ville ikke inn i nettet. Avslutningen gikk via Lukas Rotpuller, spratt over en sprellende Almer, men på streken fikk en østerriker klarert.

Jonas Svensson kom også til en mulighet kort etter, men backens skudd fra distanse gikk litt utenfor lengste stolpe.

Fem minutter før slutt fikk RBK-toppscorer Christian Gytkjær til en gedigen mulighet. Ballen ble slått inn fra venstre, dansken dukket opp på kort hold like foran kassen, men den noe klønete avslutningen ble altfor svak.

Heldigvis for RBK dukket Reginiussen opp på tampen. Håpet lever for trønderne.